Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Gezondheid 6 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Als ik me rot voel en een slechte moeder kijk ik altijd even hier

Als je van het schrijven over het moederschap je beroep hebt gemaakt, zoals Muriel, ga je regelmatig te rade bij andere moeders en medebloggers. Als Muriel het even niet meer helder ziet, vol schuldgevoelens rondloopt en zich een slechte moeder voelt leest ze een verhaaltje van Constance Hall. Deze vrouw heeft pas ballen.

Slechte moeder

‘Sinds een jaar of drie volg ik de Australische blogster Constance Hall, ookwel opper Queen van een gigantische groep vrouwen die zij mede Queens noemen. Haar Facebook telt meer dan een miljoen volgers! Een trouw publiek dat haar roemt om haar eerlijkheid, haar totale gebrek aan gene, waardoor ze foto’s van zichzelf durft te laten zien waar vrouwen zich pas echt in herkennen. Geen picture perfect Instagram plaatsjes, nee bij Constance zie je rauwe werkelijkheid. Halfnaakt toiletteren? We hebben het gezien.  Striae strepen en een lubberbuik? Ja hoor, geen probleem. Borstvoeding van een tweeling? The real deal! Een stukgelopen relatie met de vader van haar vier kinderen? Op Facebook kunnen we het allemaal lezen. Eerlijker dan eerlijk en puurder dan puur. Dat ze daarmee ook haters over zich afroept hoort er nu eenmaal bij. En ze doorstaat het als een Queen.

LEES OOK: Constance heeft een belangrijke boodschap voor schoolpleinouders en natuurlijk ging dit bericht viraal.

slechte moeder eerlijke foto's

Onlangs trouwde ze haar grote nieuwe liefde Denim. Een woeste, harige man op zekere leeftijd die zo lijkt weggelopen uit de jaren ’70 flowerpower tijd. En wat gebeurde er met de twee tortelduifjes? Ze raakten onverwacht zwanger. En ook over deze moeilijke keuze blogte ze goudeerlijk. Haar twijfel over het houden van het kindje werd uitgesproken, want het lag niet in de planning en in haar nieuwe samengestelde gezin lopen al een kind of zeven rond. Niet iedereen was ervan gecharmeerd en het leverde veel haatmail en bedreigingen op. Maar ook duizenden steunbetuigingen.
slechte moeder constance en denim

Ik ben onder de indruk. Van haar lef en durf om het moederschap zo eerlijk te delen met haar mede Queens en de rest van de wereld.

Als ik me rot of down voel surf ik even naar haar Facebook en scroll door wat berichten en reacties en voel me instant beter. Gehoord, gevoeld, gesnapt. Met als ultiem voorbeeld van de manier waarop zij medemoeders bijstaat onderstaande blog, die ik wel kan blijven lezen als ik me even niet zo’n goede moeder voel…

Vrij vertaald haar blog, die totaal terecht viraal ging:

‘Aan de vrouw in park, op haar telefoon, die haar kinderen negeert. Ik groet je.
Voor het niet toegeven aan de publieke druk dat je altijd, 24 uur per dag aan moet staan. Voor het schijt hebben aan wat ‘Contsable’s moeder groep’ ervan vindt.

Aan de vrouw met stapels afwas en te wassen kleding, die de deur uitloopt om koffie te gaan drinken met vriendinnen. Ik groet je. Een goede moeder zijn betekent niet non stop je huis schoonhouden. Laat het lekker staan, uiteindelijk ruimt iemand het wel op. Geloof me.

Aan de vrouw die bij de dokter zit om antidepressiva aan te vragen. Ik groet je. Post natale depressie is dik vet klote. Je houdt je nog steeds staande, verwar depressie niet met dat je het nog redt. Je bent in actie gekomen, je lijkt me een Queen die zich staande houdt. Te vaak wordt sterkte en zwakte door elkaar gehaald. Sterk zijn is hulp durven vragen.

Aan de vrouw die niet al haar zwangerschaps pondjes kwijt is geraakt, ik groet je. Een nieuwe 24-uurs baan die niks betaald en wel 20 jaar duurt zou een flink stuk cake niet moeten laten staan. Eet die cake, eet het verrekte ding helemaal op en heb schijt aan iedereen die er iets over durft te zeggen. Je post zwangerschap lichaam is geen toneel voor publieke commentaren.

Veel liefde, Con’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Like A Queen

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Als ik me rot voel en een slechte moeder kijk ik altijd even hier
Sluiten