Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 16 dec 2015

Als je dit filmpje ziet denk je wel anders over ‘dat’ autistische kind

De extreme mate van gevoeligheid voor prikkels maakt dat het voor mensen met een vorm van autisme heel zwaar is om normaal te functioneren. Iets simpels als tv kijken of op een drukke plek zijn voelt soms als een hel. Dit filmpje maakt duidelijk hoe groot het probleem van prikkels ontvangen eigenlijk is voor mensen met autisme.

Op dit moment zie ik op school en op het sportveld de worsteling van twee kinderen die te maken hebben met een autisme stoornis. Als buitenstaander zie je een moeilijk kind dat vrij extreem reageert op ogenschijnlijk normale situaties. Er is veel onbegrip van buitenaf. The National Autistic Society, maker van deze video, wil laten zien wat het binnenkrijgen van prikkels werkelijk inhoudt.

Bekijk de video maar en beoordeel zelf wat de realiteit is en denk dan nog eens aan ‘dat’ kind op school, die anders dan anders is en heftig reageert op drukte, prikkeling en spannende momenten (neem een Sint of kerst periode). En sla eens een schouder om de moeder heen. Meer is er niet nodig.

Wil je reageren? Doe dat dan op onze Facebook!

Kijk ook naar deze mooie meesterwerken, geschilderd door een autistisch meisje >

Reageer op artikel:
Als je dit filmpje ziet denk je wel anders over ‘dat’ autistische kind
Sluiten