Thea Tijssen
Thea Tijssen Body 29 dec 2016

Als je dit supplement slikt tijdens je zwangerschap, verlaag je de kans op astma bij je kind

Vrouwen die tijdens de laatste drie maanden van hun zwangerschap visolie-capsules slikken, verlagen het risico dat hun kinderen later astma zullen krijgen, blijkt uit een onderzoek dat in Denemarken is uitgevoerd.

Onder kinderen waarvan de moeders vis-oliecapsules hadden geslikt, had 16,9% van de kinderen astma toen ze 3 waren, vergeleken met 23,7% van de kinderen waarvan de moeders placebo’s hadden gekregen. Het verschil, van bijna 7%, komt neer op een risicoverlaging van 31%.

LEES OOK: Dit is hoeveel vrouwen na de bevalling opnieuw beginnen met roken

Geen nadelige effecten

Maar het onderzoek dat deze week werd gepubliceerd, is voor de onderzoekers nog niet genoeg reden om alle zwangere vrouwen aan te raden visolie te slikken. Hoewel het onderzoek geen nadelige effecten voor de moeders of baby’s aantoonde. De doseringen waren, met 2,4 gram per dag, hoog – een stuk hoger dan de 0,2 gram die de Gezondheidsraad adviseert dagelijks te nemen.


LEES OOK: ‘Boterhammen verplichte kost voor zwangeren? Iets meer nuance graag!’

Eerder in de zwangerschap

Voordat artsen aanbevelingen kunnen doen, zou het onderzoek nogmaals gedaan moeten worden én zou het innemen van visolie eerder in de zwangerschap moeten worden getest en met verschillende doseringen, aldus Dr. Hans Bisgaard, hoofdonderzoeker. Hij is professor in de kindergeneeskunde aan de Universiteit van Kopenhagen en hoofd onderzoek aan een onafhankelijke onderzoeksinstelling die onderzoeken uitvoert naar astma bij kinderen. Wij blijven het volgen

En wist je ook dat sushi goed is voor zwangere vrouwen? Jahaa! Hoe fijn!

Reageer op artikel:
Als je dit supplement slikt tijdens je zwangerschap, verlaag je de kans op astma bij je kind
Sluiten