Iris Kodde
Iris Kodde Work & Life 22 dec 2015

Als je écht van iemand houdt, koop dan eens géén kerstcadeautjes

Je racet van hot naar her, haalt Sinterklaas binnen en zwaait hem weer uit, daarnaast werk je, sleep je tonnen aan boodschappen in huis en doet je best een kerstmenu in elkaar te zetten. Man, voor je het weet is het alweer kerstavond en plof je neer aan tafel. ‘Ben ik niks vergeten?’ vraag je jezelf af. Jazeker! Een ding: een kerstcadeau voor je partner. Hè f***.

En na wat vissen hoor je dat je partner ook ‘even snel wat heeft gehaald’ omdat hij geen tijd had om uitgebreid te shoppen. Geen reden om je schuldig te voelen! Waarom?

[STAP stap=”1″]

Omdat de verlanglijstjes rond Kerst toch geforceerd zijn

Lang leve lootjestrekken.nl: iedereen heeft zijn lootje ingeleverd en een verlanglijst ingevoerd. Makkelijk, maar of het leuk is? Veel tijd heb je niet om over je verlanglijst na te denken, want anders heeft de ander geen tijd meer om het cadeau ook daadwerkelijk te kopen. In een split-second bedenk je dat je nog sokken nodig hebt en een zwart tasje. Je wilt iets geven dat schreeuwt ‘dit cadeau laat zien hoe onwijs veel ik van jou hou, hoeveel je voor mij doet en hoeveel ik dat waardeer’, niet: ‘ik kon niks leuks vinden, dus ben ik uiteindelijk maar langs de Etos op het station gerend omdat er badschuim op je verlanglijstje stond’.

[STAP stap=”2″]

Omdat er nog 364 andere dagen in het jaar zitten

Hoe leuk is het om juist een cadeautje te krijgen als je het niet verwacht? Dus: kan je partner wel een verzetje gebruiken? Haal een leuk cadeau, schrijf een lief kaartje en geef het op een random donderdagavond. Hij vindt het sowieso leuk, want als je niks verwacht is álles leuk.

[STAP stap=”3″]

Omdat kerst zonder cadeautjes ook heel leuk kan zijn

Door bijvoorbeeld samen uitgebreid te koken, urenlang te tafelen en eenmaal weer thuis te eindigen op de bank met een fles port. En wat dachten we van dat gratis cadeau in de slaapkamer? Juist! Dat lingerie-setje van vorig jaar doet het nog steeds goed.

[STAP stap=”4″]

Omdat we veel meer waarde hechten aan momenten, dan aan spullen

Wat weet jij nog van kerst vorig jaar? Waarschijnlijk moet je direct denken aan je zus die bijna in haar broek plaste van het lachen tijdens Thirty Seconds of hoe je moeder de kinderen voorlas uit jouw favoriete boek van vroeger. Stuk voor stuk dingen die veel meer waard zijn dan een cadeau.

Kopen jij en je partner cadeaus voor elkaar met kerst? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina >

Wil je even lachen met de kerst? Koop dan déze trui voor vrouwen die borstvoeding geven >

Reageer op artikel:
Als je écht van iemand houdt, koop dan eens géén kerstcadeautjes
Sluiten