Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 22 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Als je samen dronken kunt worden, blijf je langer bij elkaar

Dat drank stress reduceert en je zelfs helpt om af te vallen zijn héél fijne voordelen, als je het ons vraagt. Maar wacht, volgens onderzoek is er nog een huge voordeel: als je samen zo nu en dan te diep in het glaasje kijkt, is dat een teken dat je langer bij elkaar blijft.

Voor dit onderzoek werden bijna drieduizend koppels onderzocht, die al ruim 33 jaar bij elkaar zijn. Er werd gevraagd naar hun drankgebruik en het bleek dat de koppels die ongeveer evenveel drinken gelukkiger zijn in hun huwelijk dan wanneer een van de twee een stuk meer of minder drinkt.

Eén voor allen, allen voor één!

Het is zelfs zo, dat wanneer één van de twee in de relatie veel meer drinkt dan de ander, dit zelfs problemen oplevert voor de relatie. Vooral wanneer de vrouw meer drinkt dan de man, is de vrouw minder gelukkig in de relatie, stelt onderzoeker Kira Birditt van de universiteit van Michigan.

Een ander grappig detail uit het onderzoek, is dat stellen elkaar sterk beïnvloeden. Zo zouden de stellen die al wat ouder zijn ook willen stoppen met drinken als hun echtgenoot dat zou doen. Of juist doorgaan. Nog een Gin Tonicje, schat?

Dit zijn ze: 6 redenen om te minderen met alcohol >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Als je samen dronken kunt worden, blijf je langer bij elkaar
Sluiten