Als je zwanger bent komen deze 6 dromen wellicht voorbij, en dit betekent het

Dromen zijn de weg naar het onderbewuste, a.k.a Sigmund Freud. Geleerden, wetenschappers en geïnteresseerden bestuderen al jarenlang dromen en wat ze kunnen betekenen, zelfs specifiek tijdens de zwangerschap. En dat viel ons op!

De meerderheid van de vrouwen heeft slaapproblemen tijdens de zwangerschap. Een schoppende baby in je buik werkt immers niet heel rustgevend. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen ook last hebben van heftige dromen in het derde trimester van de zwangerschap.

Resultaten

Interessant: zwangere vrouwen worden significant meer wakker van hun dromen dan niet-zwangere vrouwen. Bovendien hebben zwangere vrouwen drie keer meer kans om dezelfde nacht nog weer terug te vallen in een nare droom waar ze zojuist uit ontwaakten.

LEES OOK: Dit wist je nog niet over dromen

Ook komt uit het onderzoek naar voren dat zwangere vrouwen drie keer meer dromen dan niet-zwangere vrouwen. Hoe het komt dat zwangere vrouwen zo veel meer dromen, is niet volledig bekend. Echter denken de onderzoekers dat het dromen en vaker wakker worden met elkaar te maken heeft. Wanneer je vaak wakker wordt, kan dit namelijk een trigger zijn om naar te gaan dromen zijn.

Deze dromen komen regelmatig voorbij:

1. Je geeft borstvoeding aan dieren

Old McDonald had a farm, maar dan anders. Relax, wanneer je dit droomt betekent dat dat je lichaam zich voorbereid op de taken die het binnenkort moet gaan vervullen.

2. Iedereen is in cartoon-stijl getekend

Ga je maar vast voorbereiden op urenlang Nickelodeon, want de baby is coming! Op deze manier proberen je dromen je voor te bereiden op een kinderlijke, onschuldige manier, zegt Tonay. Hopelijk wordt het niet in Dora-stijl…

LEES OOK: Huh wat?! Nickelodeon-seks? Ja, en grote kans dat jullie het ook doen

3. Je ritst je buik open en haalt de baby eruit

Ja, volgens Tonay kunnen vrouwen die ‘s morgens veel last hebben van misselijkheid of andere zwangerschapsongemakken vertonen, dromen dat ze de baby zo uit de buik halen. Dit zorgt voor een tijdelijk gevoel van opluchting – maar als je wakker wordt is het toch best een scary droom.

4. Je bevindt je middenin een grote natuurramp

Het komt niet doordat je teveel naar het nieuws gekeken hebt – natuurdromen komen vaak voor bij zwangere vrouwen die bezorgd zijn over een eigen kleine natuurramp: de baby.

5. Je hebt geen baby in je buik, maar een volledig 11-gangen diner

Volgens Tonay komt deze droom door simpelweg één ding: food cravings. En die heeft iedere vrouw wel, toch?

6. Je baby is net zo klein als een Barbie – en je raakt ‘m steeds kwijt

Vrouwen die steeds in hun hoofd hebben dat ze hun baby kwijt zullen raken of ergens zullen vergeten, zullen daar ook in hun dromen snel te maken mee krijgen.

Niet zwanger, maar toch benieuwd wat jouw dromen betekenen? Dan kan dít lijstje nog wel eens van pas komen.

babblepsychologytoday

Reageer op artikel:
Als je zwanger bent komen deze 6 dromen wellicht voorbij, en dit betekent het
Sluiten