Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 10 nov 2016

‘Als mama van twee Amerikaans – Nederlandse jongens voel ik meer dan ooit wat mij te doen staat’

Claire, founder van Easy Peasy en mama van de uit de USA geadopteerde tweeling Miles & Dean, schreef na aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen een blog op haar Facebook-pagina die ons recht in het hart raakte en die we dan ook graag met jou delen. ‘De wereld heeft namelijk een heleboel mama’s zoals jij nodig.’

Lieve mensen. Wat een ochtend. Niet de Democraten, maar de Republikeinen krijgen het voor het zeggen in één van de machtigste landen van de wereld. Met als opperhoofd: Donald Trump. En ik weet niet hoe dit nieuws jullie raakt. Maar als mama van 2 Amerikaans – Nederlandse jongens voel ik meer dan ooit te voren wat mij te doen staat.

En wat ook jullie te doen staat: alle DEDICATED MOMS out there. De wereld heeft namelijk een heleboel mama’s zoals jij nodig. We kunnen niets veranderen aan uitslagen of aan angst of aan onvrede. Maar we kunnen wél iets veranderen in onze eigen huiskamers. Iedere grote shift begint bij een kleine stap. Ook jij kunt daarbij een verschil maken. Op microniveau. Starten bij je eigen gezin. Je eigen kinderen. Opvoeden met aandacht en vanuit licht en liefde. Jezelf én hen goed voeden. Letterlijk maar zéker figuurlijk. Want dat wat al die Amerikanen heeft bewogen om ‘voor’ te stemmen, leeft niet alleen daar. Een blik op je timeline zegt al genoeg. Het leeft ook hier. En in Frankrijk. En in Engeland. En in…. Word ik daar bang en ongerust van? Mijn man wel. Ik niet. Ik voel me er eigenlijk alleen maar sterker door worden.

De afgelopen decennia voerden mannelijke waarden namelijk de boventoon: vuur, competitie, kracht, ambitie, assertiviteit, macht, geld, ego. In de basis NIETS MIS MEE en OOK nodig. Maar het liefst wél in balans met vrouwelijke waarden zoals: water, liefde, zachtheid, compassie, zorgzaamheid, solidariteit, verdraagzaamheid, delen en geven. En die balans tja..die is uit balans. Met hopelijk als laatste stuiptrekking: Donald Trump for president. Met alle gevolgen van dien.

We hebben een nieuwe generatie nodig die juist wil gaan verbinden. Die niet denken in wij & zij. Maar in delen en geven en compassie en elkaar zien voor wie we zijn; mensen met diep van binnen allemaal dezelfde verlangens en angsten. Jouw taak als vrouw en als mama is daarbij zo belangrijk. Zoveel belangrijker en zoveel krachtiger dan je wellicht denkt. Want er heeft misschien (dit keer!!) nog geen vrouw gewonnen. Te vroeg en zeker niet de juiste vrouw. Maar dat wil niet zeggen dat de wereld niet klaar is voor meer vrouwelijke energie. Het is tijd om die waarden onder het stof vandaan te halen en te gaan staan voor wie we zijn. Als oma, moeder, tante of zus. Zonder je te bewijzen of verontschuldigen. Zonder jezelf langs dezelfde meetlat te leggen als die van mannen OF andere vrouwen! En het is tijd voor mannen om hiervoor open te staan en het te omarmen. We hebben tenslotte beide waarden nodig om in balans door te geven aan de volgende generatie.

Want alleen als wij – mannen én vrouwen – in staat zijn om samen ALS OUDERS van onze kinderen een generatie te maken die met veel meer compassie, liefde, kindness, sharing & serving kunnen/mogen/gaan leven…. kunnen deze kinderen uiteindelijk hun stappen weer gaan zetten richting hun bijdrage voor een meer liefdevolle wereld. Een wereld met mannelijke maar zéker ook vrouwelijke waarden! NOW THAT WOULD MAKE US GREAT AGAIN. En dat hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Dat kan en mag klein beginnen. Gewoon thuis. Bij de basis. Waar ook voeding bij hoort. Hoe je dat doet?
Nou start eens hier: www.easypeasyacademy.nl

Liefs, Claire
#tribemom

Claire deelt regelmatig haar leuke recepten en tips op Famme, zoals simpele manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Bron hoofdfoto: Jeroen van der Spek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Als mama van twee Amerikaans – Nederlandse jongens voel ik meer dan ooit wat mij te doen staat’
Sluiten