Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 2 apr 2014

Altijd-goed-Pastasaus

Hoe easy en simpel je je kleintjes ook te eten geeft bijna niemand ontkomt aan een periode waarin het eten er maar niet in wil gaan. Meestal zo rond de peuterpuberteit (2 à 3 jaar) en opnieuw wanneer ze een jaar of 7 zijn.

In ons kookboek ‘Easy Peasy’ gaven we al tips & recepten hoe je het tij enigszins kunt keren om alsnog wat groenvoer, fruit of vis naar binnen te krijgen. Het verstoppen van groenten is educatief gezien misschien niet de meest verantwoorde optie, maar tijdens weer zo’n “Nee! ik wil niet eten” fase, zeggen wij: DOEN! Wel zo fijn een keer zonder gezeur aan tafel te zitten en er toch van verzekerd te zijn dat de nodige vitaminen, mineralen en vezels naar binnen gaan.

Pastasaus

Een succesnummer is onze zelfgemaakte pastasaus*. We proppen er het liefst 5 verschillende soorten groenten in. Iedereen kan deze saus maken en wij hebben nog nooit meegemaakt dat hij er niet in ging.

[Nodig]

(voor flink wat saus, zeg een persoon of 6):

1 courgette
1 rode paprika
2 uitjes (en als je het lekker vindt een teen knoflook)
3 grote tomaten of een stuk of 6 bio cherry tomaatjes
2 stengels bleekselderij
3 el olijfolie
handje verse basilicum
beetje zeezout en eventueel wat peper

[Bereiden]

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groenten en snijd in grove stukken. Doe alles in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie en een klein beetje zout (voor de allerkleinsten laat je dit achterwege). Na zo’n 20 minuutjes in de oven is de groenten gaar. Doe alles in een maatbeker, voeg de basilicum toe en pureer tot een saus. Je kunt de saus zo grof of fijn maken als je zelf wilt.

Gebruik de saus als basis en voeg eventueel nog wat bio rundergehakt, kipfilet of witvis toe. Serveren met speltpasta en moet jij eens kijken; enof het erin gaat! Claire voegt er vaak ook nog wat spinazie aan toe maar daar wordt je saus wel een stuk groener van. De 100% eetgarantie neemt daarmee wel vaak met zo’n 50% af.

*ook uitermate geschikt voor mensen ouder dan 4 jaar

Reageer op artikel:
Altijd-goed-Pastasaus
Sluiten