Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Work & Life 28 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam wordt de eerste vegetarische gemeente

Steeds meer mensen kiezen voor een bewuste levensstijl. Het is dan ook niet gek dat menig Nederlander ervoor kiest om vegetarisch te eten En ook de gemeente Amsterdam is overstag. De hoofdstad wordt namelijk de eerste vegetarische gemeente.

Lees ook: Suikers en vlees levensbedreigend?

De eerste vegetarische gemeente

Eind 2018 hakte het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de knoop al door door zichzelf te bestempelen als vegetarisch ministerie. De gemeente Amsterdam treedt – met dank aan de Partij van de Dieren – in de voetsporen van het ministerie. Wat houdt dit dan precies in? Het gehele menu – dus alle gerechten, tussendoortjes en hapjes – binnen de organisatie én op de gemeentelijke evenementen zal straks 100 procent vegetarisch zijn.

Vanaf 2020 krijgt de gemeente een vegetarische catering. Op deze manier wil de stad een steentje bijdragen aan het milieu, aan de gezondheid van haar inwoners én het welzijn van de dieren. Wie toch liever een stukje vlees op zijn bord ziet liggen zal dit eerst eventjes moeten aangeven. Via deze weg is er in ieder geval geen sprake van vleesverspilling!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Telegraaf

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Amsterdam wordt de eerste vegetarische gemeente
Sluiten