Redactie
Redactie Work & Life 10 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

5 geheime trucjes op je Android telefoon waar je het bestaan niet vanaf wist

Android smartphones staan bekend om hun overvloed aan handige functies en opties. Hierdoor kun je deze smartphones vaak tot in de puntjes personaliseren. Tussen al deze functies zitten er gegarandeerd een paar die je nog niet kent maar die je smartphonegebruik nog makkelijker maken.

Door het grote aantal verschillende Android smartphones zijn niet alle functies op alle modellen beschikbaar. Toch zijn er veel functies die wel op iedere smartphone te vinden zijn, of in ieder geval met een paar aanpassingen en/of apps te gebruiken zijn. Hieronder zetten we er vijf voor je op een rij.

Vind je Android smartphone wanneer je hem kwijt bent

iPhones hebben standaard een ‘Find my iPhone‘-functie. Die kun je gebruiken wanneer je geen idee hebt waar je je smartphone hebt gelaten, maar ook wanneer hij is gestolen en je probeert uit te vogelen waar hij zich bevindt. Wist je dat je een soortgelijke functie ook op je Android smartphone kunt gebruiken?

Hiervoor hoef je alleen maar Google te openen in de browser, bijvoorbeeld op een tablet of laptop, en daar ‘Find my phone‘ in de zoekbalk in te tikken. Heb je meerdere Android-apparaten? Dan vraagt Google je om er een te selecteren. Via deze handige functie kun je precies zien (op Google Maps) waar je smartphone zich bevindt en kun je ook (wanneer hij bijvoorbeeld is gestolen) alle informatie van de smartphone wissen.

Maps

Gebruik een muis om je smartphone te besturen

Een smartphone met een gebroken beeldscherm is soms haast onbruikbaar. Al helemaal wanneer het touchscreen er besluit mee op te houden. Dit betekent niet dat je smartphone helemaal stuurloos is. Je kunt hem namelijk nog aansturen met een muis. Ja, een computermuis.

Heb je een USB OTG kabel? Dan kun je de muis zo via een USB aan je smartphone koppelen. Een muis is overigens niet het enige gadget dat je via de USB-kabel aan je smartphone kunt koppelen. Je kunt er ook een USB Flash Drive aan koppelen of bijvoorbeeld een gamepad.

Bekijk twee tabbladen tegelijkertijd in Chrome

Het is niet onbekend dat je op Android twee apps tegelijkertijd kunt bekijken in een split screen. Dat je ook twee tabbladen in Chrome naast elkaar kunt bekijken is minder bekend.

Om dit te doen moet je twee tabbladen open hebben in de Chrome app en vervolgens de recent/overview-knop langer ingedrukt houden. Klik vervolgens op de menu-knop met de drie stipjes en selecteer ‘Move to other window‘. Voilà! Je hebt nu twee Chrome-vensters naast elkaar.

Chrome

Gebruik de Gastenmodus op je Android smartphone

Leen je je Android smartphone (kort) aan iemand uit, bijvoorbeeld wanneer een vreemde even gebruik van je telefoon wil maken om iemand te bellen, of wanneer een collega even wat wil opzoeken? En heb je geen zin dat die persoon in je smartphone kan gaan rondsnuffelen? Gebruik dan de Gastenmodus. Deze modus is niet nieuw, maar daarom niet minder handig.

Om de modus te activeren hoef je alleen maar het instellingenmenu naar tevoorschijn te halen door naar beneden te swipen vanaf je thuis-scherm. Tap vervolgens op jouw gebruikers-icoontje. Hier kun je kiezen om een gast toe te voegen waarna je vervolgens in de afgeschermde gastenmodus op je toestel belandt.

Gebruik het Smart Lock

Smart Lock is een functie die ook al een tijd beschikbaar is op Android smartphones maar niet massaal wordt gebruikt. Deze functie, wanneer ingeschakeld, ontgrendelt je smartphone automatisch wanneer je op een bepaalde locatie bent. Op die manier is je smartphone direct te gebruiken en actief wanneer je bijvoorbeeld thuis of op kantoor bent.

Je smartphone handmatig ontgrendelen kost niet veel tijd (zeg gerust geen tijd) wat wellicht verklaart waardoor deze functie niet razend populair is, maar misschien vind jij hem toch handig. In dat geval kun je Smart Lock inschakelen via de instellingen van je smartphone onder ‘Beveiliging’.

Dit artikel verscheen eerder op Want.nl.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 geheime trucjes op je Android telefoon waar je het bestaan niet vanaf wist
Sluiten