Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Lifestyle november 13, 2017

Android smartphone hacks die het gezinsleven een stuk makkelijker (en leuker) maken

Als er één item is dat je al-tijd bij je hebt dan is het wel je smartphone. De meeste mensen hebben een Android-telefoon, waarbij Samsung de grootste is (niet in de laatste plaats vanwege de geweldige camera). Maar wist je dat er in jouw Android-phone hacks ‘verstopt’ zitten die het gezinsleven nog leuker en makkelijker maken? Famme tipt de meest opvallende, superhandige en leuke hacks.

Van je reis plannen met Google Trips tot ontzettend cool als moeder gifjes naar je kind versturen. In jouw telefoon zitten life hacks verborgen waar je echt wat aan hebt!

Google Trips voor makkelijke reisplanning

Een goed voorbereide vakantie zonder stress is je grootste wens als je met je gezin op vakantie gaat. Er is al zoveel waar je aan moet denken. Google Trips maakt het je makkelijk en werkt als je persoonlijke travel PA. Het verzamelt alle info uit je Gmail zoals vliegtickets, hotelreserveringen en bewaart het op één plek. Het biedt reisgidsjes voor 200 steden en onthoudt wat je gedaan hebt en waar je geweest bent. Om je vervolgens tips te geven. Smart! Het beste is dat je geen WiFi of mobiele data nodig hebt. Alles werkt offline, zoals routebeschrijvingen naar je accommodatie. Bij het plannen en verfijnen van je reis kun je allerlei criteria invoeren zoals kindvriendelijk. Het kenmerk ‘need to know’ geeft je op de bestemming aan waar een ziekenhuis, apotheek of supermarkt in de buurt is. Kijk, dat is nog eens meedenken.

Gifjes versturen

En of jij als hippe ouder weet hoe jij aan je tween of teen een gifje moet versturen via WhatsApp! Dus in plaats van aan je jongere collega of kind te moeten vragen hoe je toch eigenlijk een gifje moet versturen – triviantvraag: gif staat voor graphic interchange format – bekijk je hieronder de korte, duidelijke video hoe jij via je smartphone een feestvierende kat of buikdansende baby naar je jarige vriendin zendt.

Burst-fotografie voor de mooiste foto’s

Oké, ga er maar aanstaan. Een foto maken met het hele gezin waar iedereen leuk opstaat en niet iemand konijnenoortjes maakt bij de ander. Onmogelijk denk je? Niet met de burst-modus. Daarbij maak je binnen enkele seconden tientallen foto’s en kies je de beste uit. Dan lukt het vast om er één voor in het plakboek te krijgen waar niemand scheel kijkt of de tong uit de mond heeft. Heb je een Samsung phone? Lucky you, dan kan het niet meer misgaan.

Multitasken omdat je het zelf gewoon niet kunt

We weten allemaal dat multitasken voor mensen helemaal niet werkt. Maar een smartphone kan dat dus wel. Als moeder in een rush is het dus fijn om dat over te laten aan je smartphone. Hoe dat werkt bekijk je hieronder in de video over multitasking.

Meer video’s om je Android-smartphone van binnen en buiten te leren kennen vind je op het YouTube-kanaal Android & You. Dus abonneer je snel.

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Android smartphone hacks die het gezinsleven een stuk makkelijker (en leuker) maken
Sluiten