Vrouw schrijft herkenbaar over angstaanvallen: ‘Angst is ineens daar, ongecontroleerd en pijnlijk’

Angst is sneaky. Je kunt de allerleukste persoon op aarde zijn voor de buitenwereld, maar je vanbinnen hartstikke rot voelen. Het ene moment heb je het heel erg naar je zin, het andere moment heb je blinde paniek, wil je het liefst huilen en schuilen. Angstaanvallen heb je niet onder controle. En daar schreef Brittany Morefield een prachtig bericht over op Facebook.

Ze beschrijft precies hoe het voelt om angstaanvallen en -gevoelens te hebben, die soms uitmonden in een regelrechte paniekaanval. Veel vrouwen herkennen zich in haar tekst en delen het daarom massaal.

Angst is…

‘Angst is je ademhaling niet onder controle kunnen houden. Angst is in het holst van de nacht wakker worden, omdat je hart in je keel zit. Angst is het krijgen van rode vlekken in je nek, zonder dat je daar een reden voor hebt. Angst is je zorgen maken over dingen die je jezelf wijsmaakt’, begint ze haar krachtige bericht.

Brittany gaat verder met het duidelijk maken van wat angst voor haar betekent. ‘Angst is het twijfelen aan jezelf. Angst is een dierbare bellen en hopen dat diegene opneemt, zodat je je niet langer hoeft te focussen op de paniekaanval. Angst is middenin de nacht douchen. Angst is het hebben van mood swings, die binnen een minuut kunnen plaatsvinden. Angst is ongecontroleerd trillen en ademhalen’, schrijft Brittany.

LEES OOK: Angst om auto te rijden? Joh, dan heb je waarschijnlijk gewoon autodyslexie

Emotionele uitputting

‘Angst is het huilen van echte, pijnlijke tranen. Angst is misselijkheid. Angst is struggelen. Angst is donker. Angst is je excuses aanbieden voor je gedrag. Angst is gevaar. Angst is piekeren. Angst is. Angst is emotionele uitputting. Angst is rauw. Angst is ruzie met je wederhelft, zelfs als je niet boos bent. Angst is een kort lontje hebben. Angst is het hebben van flashbacks. Angst is ‘wat als?’. Angst is heel veel ‘wat is er?’ en ‘geen idee’.’

Prachtige boodschap over angstaanvallen

Brittany sluit haar berichtje af met een belangrijke boodschap: ‘Je gevoelens zijn belangrijk. Ze doen ertoe. Omdat je je druk maakt om dingen waar anderen zich misschien niet druk om maken, ben je nog niet waardeloos of gek. De meest succesvolle mensen op aarde kampen met angstgevoelens en -stoornissen. Het is niet jouw fout. En het is niet het einde. Je bent sterk, je bent intelligent, je bent moedig. Je bent het waard.’

Bij haar berichtje heeft ze een foto van zichzelf in bad geplaatst, op het moment dat ze een angstaanval had. Veel mensen herkennen haar woorden, en delen Brittany’s bericht massaal. Het is intussen al meer dan 11 duizend keer geliked en ook al meer dan 11 duizend keer gedeeld.

3 veelvoorkomende angsten waar je je als ouder geen zorgen om hoeft te maken

Reageer op artikel:
Vrouw schrijft herkenbaar over angstaanvallen: ‘Angst is ineens daar, ongecontroleerd en pijnlijk’
Sluiten