Redactie
Redactie Persoonlijk 24 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Anoniem: ‘Hij maakte misbruik van mijn onzekerheid en liet me gebroken achter’

Soms word je verliefd op iemand, waarvan je weet dat het niet handig is. Maar wat nou als deze persoon je jaren aan het lijntje houdt, waarna hij je verraden en gebroken achterlaat…

‘Ik ontmoette hem negen jaar geleden: de nieuwe manager op mijn afdeling. Hij viel op omdat hij niet gemiddeld was. Hij had een bepaalde uitstraling, was charismatisch, zelfverzekerd en slim.

Hij was 17 jaar ouder dan ik en we kregen een relatie terwijl wij allebei getrouwd waren. Hij woonde alleen, waardoor ik het in eerste instantie niet wist, maar hij bleek toch een vrouw te hebben. Ik kwam er later achter dat ze hem eruit gezet had na de zoveelste affaire.

Hij kon zo overtuigend vertellen dat je geloofde dat de lucht groen en het gras blauw is. Hij heeft me jaren misleid en misbruik gemaakt van mijn kwetsbaarheid. Hij zou net als ik bij mijn man, weggaan bij zijn vrouw. We zouden trouwen. Dit heeft hij jaren volgehouden, maar er gebeurde niks.

Ik was in die tijd ontzettend onzeker en daar wist hij precies op in te spelen. Hij gaf me ontzettend veel aandacht en hij gaf me bevestiging, gaf me het gevoel dat ik oké was. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik zonder zijn aandacht niks waard was. Dat ik niet kon bestaan. Dat ik niet kon leven zonder hem.

En dat had hij maar al te goed door. Hij bleef bij zijn vrouw en bleef met haar op vakantie gaan, waarna hij weer poeslief met mij afsprak alsof er niks aan de hand was. En ik pikte dat, want ik wilde niet zonder hem.

Zijn vrouw wist ook van mijn bestaan. Ik heb haar meerdere keren geschreven, maar dat deerde haar niet. Hij maakte haar wijs dat ik psychische problemen had, waardoor ze me niet serieus nam. Zo bleef hij jaren lang van twee walletjes eten.

Anoniem: ‘Ik hoorde dat mijn vriend was vreemdgegaan en bedroog hem toen met zijn beste vriend’

Uiteindelijk bleek hij bij meerere werkgevers te zijn ontslagen wegens belangenverstrengeling, machtsmisbruik, drank op de werkvloer en seksuele intimidatie. En toen onze organisatie erachter kwam dat hij een relatie had met mij, een ondergeschikte, bleek ik niet meer te redden. Hij was omstreden en ze hadden geen vertrouwen meer in mij omdat ik met hem omging.

Ik had alles ontkend, maar hij heeft me verraden door openlijk te vertellen dat we iets hadden. Ik had hem met nadruk had gevraagd om dit niet te doen, om me te beschermen, maar hij gooide mij voor de leeuwen. Het maakte hem niet uit wat er met mij gebeurde. Zijn belang stond altijd voorop.

Door zijn misleiding en misbruik ben ik stukgegaan. Jarenlang ben ik intensief in therapie geweest om weer een ’normaal’ mens te worden. Het heeft me jaren gekost om weer aan het werk te gaan en mijn gezin met drie kinderen te kunnen redden. Ook zij waren beschadigd door deze situatie. Met veel hulp hebben wij het als gezin gered.

Anoniem: ‘Ik ontdekte dat mijn man een kind heeft in het buitenland.’

Deze hele situatie duurde tot hij met pensioen ging. Hij liet me zonder tekst en uitleg diep in de kreukels achter. En nu woont hij alweer een lange tijd bij zijn vrouw.

Deze man heeft geen geweten, hij is een pathologische leugenaar en bedrieger. Met zijn persoonlijkheidsstoornis heeft hij organisaties kapot gemaakt. Godzijdank kan hij inmiddels geen collega’s meer beschadigen.

Helaas lopen er nog genoeg psychopaten op deze aardbol rond, op jacht naar kwetsbare mensen. Ik heb spijt dat ik hem zoveel kansen heb gegeven. Ik heb spijt dat ik niet naar mijn omgeving luisterde die mij waarschuwde, zelfs mijn eigen man. Bij mijn dierbaren heb ik mij diep verontschuldigd.

Kon ik de klok maar terugdraaien.’

Een relatie met een narcist: ‘Lieve vriendin, je hoeft je niet te schamen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Anoniem: ‘Hij maakte misbruik van mijn onzekerheid en liet me gebroken achter’
Sluiten