Renée
Renée Kinderen 17 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Even opletten: 37 vrouwen zwanger ondanks anticonceptie-app

Er bestaat een heuse anticonceptie-app, waarmee je zonder hormonen te slikken tóch beschermd bent tegen een zwangerschap. Althans, dat leek zo. Natural Cycles, zoals de app heet, ligt nu namelijk onder vuur.

Anticonceptie-app

Natural Cycles-gebruikers willen of kunnen geen hormonale anticonceptie gebruiken. Door het meten van hun temperatuur en dit invoeren in de app zouden zij precies weten wanneer ze wel of geen beschermde seks moeten hebben. Het is nu gebleken dat die app niet zo betrouwbaar is als de makers ervan zeggen.

LEES OOK: Anticonceptie voor mannen is dichterbij dan we denken

Onder vuur

37 Zweedse vrouwen die de app gebruiken zijn toch zwanger geworden en willen nu een abortus. Dat is voor een ziekenhuis in Stockholm een belangrijke reden om de app te rapporteren.

Betrouwbare app

‘We willen de medische wereld en de maatschappij geruststellen dat Natural Cycles een veilige, klinisch bewezen en gecertificeerde vorm van anticonceptie is. Wereldwijd vertrouwen vrouwen het als hun anticonceptie om zwangerschappen te voorkomen of te plannen.’ Ook stellen ze dat hoe meer mensen de app gebruiken, hoe groter de kans op ongewenste zwangerschappen onder de gebruikers. Hoeveel Nederlandse vrouwen de app in gebruiken, is niet bekend.

Gebruik je zelf Natural Cycles en wil je geen hormonale anticonceptie gebruiken? Let dan goed op of je een groene of rode dag hebt en lees nog eens de handleiding door. Of gebruik wel een anticonceptiemiddel waar hormonen aan te pas komen, voor meer zekerheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme