Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Gezondheid 7 apr 2017

Anticonceptie voor mannen is dichterbij dan we denken

Het was er vorig jaar al bíjna, waterdichte ‘manticonceptie’, maar toen ging het last minute tóch mis. Wetenschappers hebben desondanks niet stilgezeten en daardoor lijkt het moment van anticonceptie voor mannen weer een stuk dichterbij te komen.

Nieuwe onderzoeksresultaten laten zien dat mannen misschien binnenkort de contraceptieve maatregelen op zich nemen. Daardoor hebben ze niet meer alleen de keuze tussen condooms (niet relaxt in een vaste relatie en helaas niet 100% betrouwbaar) of sterilisatie (tikje rigoureus voor sommigen). In Amerika zijn ze momenteel namelijk bezig met een gel die voor ‘tijdelijke sterilisatie’ zorgt.

LEES OOK: Maak kennis met de dick-click

Filter

Deze zogenoemde Vasalgel wordt in de zaadleider gespoten. Het ontwikkelt zich tot een soort filter die geen spermacellen doorlaat. Wel andere cellen, zodat er geen opstoppingsgevaar bestaat.

Terug te draaien

Het grote verschil met het echte ‘de knoop erin leggen’ is dat deze methode vrij makkelijk terug te draaien is. Met een beetje ‘baking soda’-oplossing is de blokkade zo weer opgeheven. Easy as that.

Tot een jaar

Uit eerder onderzoek is gebleken dat de gel veilig en effectief is. Het zou de spermacellen tot een jaar lang tegenhouden. En nadat de blokkade was opgeheven, zwommen de spermacellen nog net zo snel als daarvoor.

We zijn er helaas nog niet helemaal. Deze vorm van anticonceptie moet nog uitgebreider getest worden. We kunnen onze pillen en spiraaltjes dus nog geen vaarwel zeggen, maar de eerste stappen zijn gezet.

Nog meer Famme? Volg ons ook op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Anticonceptie voor mannen is dichterbij dan we denken
Sluiten