Sherita Jager
Sherita Jager | LinkedIn Kids januari 17, 2019

Vader ontwikkelt app die ervoor zorgt dat je kinderen jouw berichtjes nooit meer missen

Moe van het genegeerd worden door jouw kids? Met de app ReplyASASP kan jouw puber je niet langer negeren. ReplyASAP, bedacht door een gefrustreerde vader, blokkeert de telefoon van de ontvanger totdat er een berichtje wordt teruggestuurd. Een geweldige oplossing voor verstrooide pubers en ongeruste ouders.

Geen berichtjes die worden gemist

ReplyASAP, een app gebouwd door Nick Herbert, geeft ouders de mogelijkheid om een bericht te sturen waardoor de telefoons van kinderen vergrendelt totdat ze op het bericht reageren.

Het idee voor ReplyASAP kwam toen zijn zoon Ben een smartphone kreeg. ‘Ik merkte dat mijn berichten en belletjes vaak gemist werden omdat Ben veel meldingen van andere social media ontving.’ Met games, apps en video’s die continu voor afleiding zorgen en ook nog eens pop-ups op het scherm aanmaken, wilde Nick Herbert een manier vinden om ervoor te zorgen dat wanneer hij een belangrijk berichtje of vraag had, deze niet gemist kon worden.

Een alarm gaat af bij het ontvangen van het bericht

Via de app kunnen gebruikers een bericht versturen, dat wordt weergegeven boven alles wat de ontvanger op zijn telefoon doet. Daarnaast gaat er een alarm af – zelfs als de telefoon is ingesteld op stil. De ontvanger kan daarna kiezen om te antwoorden, of het bericht te sluimeren. Als er een bericht wordt teruggestuurd, wordt ook meteen de locatie van de zender meegestuurd. Ook als er niet wordt geantwoord, krijgt de ouder een melding zodra het bericht is bekeken.

Vader en zoon maken de app samen

Op de ReplyASAP-website zegt Nick Herbert dat hij tijdens het ontwikkelingsproces met zijn zoon heeft gesproken en samen met hem de app heeft ontwikkeld. Ze hebben samen besloten wat de belangrijkste onderdelen van de app moesten worden, en hoe de app effectief kan zijn, zonder dat het inbreuk maakt op de vrijheid van zijn zoon. In de eerste instantie werd de app puur voor de communicatie tussen Nick en zijn zoon gemaakt, maar ReplyASAP is inmiddels meer dan 100.000 keer gedownload.  

Beide partijen moeten akkoord zijn

Beide partijen moeten ermee instemmen om de app te gebruiken. “Het is niet ontworpen om iemand te dwingen, maar het zorgt ervoor dat de belangrijke berichten binnenkomen en worden gelezen, zelfs als de telefoon op stil staat.” Gebruikers van ReplyASAP kunnen niet zomaar berichten naar iemand sturen. Beide partijen moeten de app geïnstalleerd hebben. ReplyASAP is alleen nog beschikbaar voor Android, maar Nick heeft goede hoop dat Apple de app snel goedkeurt, zodat ReplyASAP ook te downloaden is voor iPhone.

Door: Sherita Jager

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Vader ontwikkelt app die ervoor zorgt dat je kinderen jouw berichtjes nooit meer missen
Sluiten