Redactie
Redactie Kids 2 okt 2014

App van de week: Voorleestijd

Voorlezen is hartstikke leuk. Kinderen vinden het ge-wél-dig en jij kunt je even kind voelen. De gekste monsters, kastelen, prinsessen, alles komt voorbij. Hoe je voorleest bepaal je helemaal zelf. Wil je een boekje op schoot? Of kies je voor de tablet of smartphone? Er zijn tegenwoordig meerdere ‘voorlees-apps’ beschikbaar en wij vertellen over één leuke: Voorleestijd.

Voorlezen is belangrijker dan je denkt. Je brengt quality time door met je kind én je stimuleert ze om later met plezier een boekje uit de kast te pakken. Een leuk verhaaltje kiezen wordt een eitje met deze handige app.

Het beginscherm is een grote klok, die is onderverdeeld in vier kwartalen. Elk kwartaal staat voor een bepaalde tijdeenheid, want je kunt kiezen uit verhaaltjes van 5, 10, 15 of 20 minuten. Als je alle tijd hebt kies je een langer verhaal, voor een laatste toegift een hele korte.

De verhaaltjes in deze app zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar. Het leuke aan Voorleestijd is dat er super bekende kinderboekenschrijvers in staan: o.a. Annie M.G. Schmidt, Francine Oomen en Toon Tellegen. Daarbij is het erg handig voor onderweg: je hoeft geen boeken mee te slepen.

Als je een verhaaltje opent kun je het lettertype aanpassen. Onderaan vind je meer info over de schrijver en een link naar het boek waaruit het fragment is genomen. Handig toch?

Download de app vandaag nog, want voorlezen is een uitstekende manier om je kind aan het lezen te krijgen.

Reageer op artikel:
App van de week: Voorleestijd
Sluiten