Susan Dalstra
Susan Dalstra Algemeen 23 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Volgens een arts kun je beter dít fitnessapparaat gebruiken in plaats van de loopband

Het is niet per se hip en ook niet heel nieuw, maar toch maakt roeien een enorme opmars. Volgens een arts doe je er zelfs veel beter aan om op een roeiapparaat te zitten in plaats van je in het zweet te werken op de loopband.

Olympisch roeikampioen

Dokter Cameron Nichol is misschien dan ook wel licht bevooroordeeld, want naast arts is hij ook nog eens Olympisch roeikampioen. Hij claimt echter dat roeien de beste work-out voor je hele lichaam is die je je kan wensen. Hij vindt het dan ook enorm zonde dat het toch wel tikkie jaren ’80-esque fitnessapparaat staat te verstoffen in garages en op zolders.

‘De roei-industrie is zich ervan bewust dat we al jaren niet goed communiceren hoe je zo’n apparaat goed gebruikt. Het is een heel waardevolle beweging, maar het probleem is dat we er, in tegenstelling tot fietsen en hardlopen, niet mee opgroeien.’

Spieren

Hij geeft toe dat je met roeien weliswaar iets minder calorieën verbrandt (3oo voor 20 minuten roeien, 350 voor 20 minuten hardlopen), maar zegt dat je niet alleen naar de verbranding kijken. Volgens Nichol activeer je met roeien veel meer spieren dan met hardlopen. Met roeien zet je je onder- en bovenlichaam aan het werk, kweek je fantastische triceps en versterk je je rug. En nog een voordeel: dit apparaat is in tegenstelling tot de loopband meestal niét bezet in de sportschool.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme