Artsen zeiden deze moeder haar zwangerschap af te breken, maar dat deed ze niet

Toen de Amerikaanse Shelley Nadine een controle-echo kreeg zagen de artsen dat er iets niet goed was. Zo fout zelfs, dat ze haar adviseerden haar zwangerschap af te breken. Dat advies volgde Shelley niet op en ze zette haar zwangerschap door. Haar inspiratiebron en houvast? Harry Potter.

Af te breken

Doktoren adviseerden haar namelijk om haar zwangerschap te beëindigen, omdat de vruchtzak waar haar baby in zat begon te lekken. Omdat Nadine zelf verpleegster is, wist ze wat dit betekende. Zowel zij als haar baby waren vanaf dat moment in gevaar.

‘De artsen zeiden me dat mijn kindje misschien wel met ernstige complicaties geboren zou kunnen worden. Zo zou de kans groot zijn dat-ie blind ter wereld zou komen, als hij überhaupt al levend ter wereld zou komen.’ Doktoren vertelden Shelley dat de kans dat haar baby levend geboren zou worden, nihil was. Een advies wat ze haar gaven was dan ook het laten beëindigen van de zwangerschap.

Harry Potter

Shelley had naar de artsen kunnen luisteren, maar in plaats daarvan ging ze haar eigen gevoel achterna. ‘Als verpleegkundige stelde ik het advies van de artsen heel erg op prijs. Ik begreep haar advies ook oprecht.’ Toch koos ze ervoor om haar advies niet op te volgen en haar zwangerschap niet te beëindigen. Haar houvast? Harry Potter.

‘Mijn kindje zou leven’

Shelley zegt in een bericht dat ze op Facebook plaatste, dat ze toen ze het slechte nieuws over haar zwangerschap hoorde, meteen aan Harry Potter moest denken. Zijn moeder heeft ‘m altijd beschermd en zijn karakter in de boeken heeft al zo veel doorstaan. ‘Ik bleef maar denken aan hoe mensen hem noemden: The Boy Who Lived. Mijn kindje zou ook leven, hoe dan ook’, schrijft ze.

LEES OOK: 6 x dingen die je nooit moet zeggen tegen de ouders van een prematuur

Shelley en haar man Garrett kozen tegen alle adviezen in om niet op te geven. ‘Het meest verschrikkelijke was dat ik niet wist of alles goed zou komen. Ik was me ervan bewust waar ik mezelf en mijn dierbaren doorheen sleepte. De kans was groot dat ik na vijf weken totale bedrust in het ziekenhuis alsnog zonder baby thuis zou komen.’

Posttraumatische stress

Na 28 weken werd hun premature zoon Brayden geboren, die meteen na zijn geboorte naar de intensive care werd gereden. Daar heeft het jongetje in totaal 76 dagen gelegen, en was het nog maar de vraag of het goed zou komen. ‘Dankzij de vreselijk goede en lieve artsen heeft Brayden het gered en mocht hij na een lange tijd eindelijk mee naar huis. Omdat die maanden zo stressvol waren, kampte ik met posttraumatische stress. Maar elke keer als ik Brayden vasthield of alleen al naar hem keek wist ik dat het goed was’, schrijft Shelley.

De jongen die leeft

Hoe bizar het ook is, Shelley kreeg gelijk. Brayden is intussen een kerngezond jongetje van één jaar oud. Haar prachtige bericht op Facebook sluit Shelley af met de woorden: ‘Niemand had gedacht dat hij zijn eerste verjaardagstaart zou eten. Niemand had gedacht dat hij überhaupt levend uit het ziekenhuis zou komen. Niemand had gedacht dat hij zou overleven. Maar hij is The Boy Who Lived.’

Shelleys bericht is al meer dan 17 duizend keer geliket.

Deze prachtige foto van een borstvoedende moeder met haar prematuur biedt hoop

Facebook

Reageer op artikel:
Artsen zeiden deze moeder haar zwangerschap af te breken, maar dat deed ze niet
Sluiten