Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 30 mrt 2015

Ashton Kutcher begint petitie voor luiertafels in het herentoilet

Al eerder schreven we over het verbazende feit dat er bijna geen luiertafels zijn in mannen-wc’s. Ook Ashton Kutcher mengde zich in die discussie. En nu begint hij een actie!

Samen met Change.org, een website die de wereld wil veranderen, begon hij online een petitie. Hierin roept hij grote Amerikaanse warenhuizen, zoals Target en Costco, op het voortouw te nemen. Hij hoopt dat kleine ondernemers dan vanzelf volgen.

Facebook

Ashton deelt de petitie op zijn Facebookpagina en schrijft:

‘Het lijkt erop dat mijn idee over luiertafels een schot in de roos was. Ik kan er niet tegen dat mensen ergens over klagen en er niks aan doen om het te veranderen. Dus laten we iets doen. Ben jij voor gelijkheid? Geef het door. #‎LeanInTogether‬’

Inmiddels hebben bijna 90.000 mensen de petitie getekend.

Reden

Ashton Kutcher is de actie voor zijn dochter begonnen. Hij vindt het discriminatie dat alleen vrouwen in staat zijn om hun kinderen normaal te verschonen. Hij hoopt dat zijn dochter kan opgroeien in een wereld waar geslacht niet bepaalt wat je wél en níét mag doen.

De petitie kan door iedereen in de wereld getekend worden en dat doe je hier.

Vooruitgang

De petitie heeft zijn eerste succes al geboekt: warenhuis Target heeft inmiddels alle toiletten, inclusief de mannelijke, voorzien van een goede luiertafel. Good job Ashton!

Heb je al gehoord van de smelfie? Lees hier meer over de papa’s die foto’s maken na het luier verschonen.

Reageer op artikel:
Ashton Kutcher begint petitie voor luiertafels in het herentoilet
Sluiten