Redactie
Redactie Body 9 november 2014

Astrologie heeft er een nieuwe concurrent bij

Lees jij ook elke week je horoscoop? Volgens de astrologie hebben we allemaal een sterrenbeeld met specifieke eigenschappen. Wetenschappers verwerpen deze theorieën al sinds mensenheugenis: het valt niet te bewijzen. Maar opgelet! Nu komt de wetenschap gewoon zelf met een aantal theorieën. Hoe dan?

Bij astrologie weten we allemaal hoe het ongeveer werkt. Stel je bent eind juli geboren: je valt dan onder het sterren-beeld Leeuw en bent volgens astrologen ‘positief’, ‘gul’ en ‘trouw’. Dat klinkt goed, maar hoe kan je persoonlijkheid nou verbonden zijn een bepaalde geboortedatum?

Op deze vraag denken Hongaarse wetenschappers een antwoord te hebben. Zij menen dat weersomstandigheden van invloed zijn op de werking van babyhersenen. Bij verschillende temperaturen werken de stofjes die humeur, emoties en zelfs denkprocessen reguleren namelijk ook anders. Het effect hiervan zou zelfs in je volwassen jaren nog meetbaar zijn.

Uit een testgroep van 366 studenten kwamen de onderzoekers met de volgende resultaten:

Als je in de zomer geboren bent: heb je eerder last van stemmingswisselingen, je wisselt snel van emotie.
Als je in de lente geboren bent: bestaat er een grote kans dat je erg positief in het leven staat.
Als je in de winter geboren bent: ben je minder snel geïrriteerd dan mensen uit de andere drie seizoenen.
Als je in de herfst geboren bent: ben je minder snel depressief dan mensen die in de winter geboren zijn.

We hebben het dus over science based verschillen in persoonlijkheid! Tja, het is een begin. De bevindingen werden gepresenteerd op het Europese congres van neuropsychologie en zullen de basis vormen voor verder onderzoek. Gaat de wetenschap straks gewoon astrologie vervangen? We zullen het zien. Astrologie heeft er sinds kort officieel een concurrent bij!

Reageer op artikel:
Astrologie heeft er een nieuwe concurrent bij
Sluiten