Attentie coffee lovers: je koffiekopje afwassen is niet nodig, zeggen onderzoekers

Ben jij ook één van die mensen die ‘s ochtends niet zonder een kop koffie kan. Sterker nog, ben je geen mens zonder eerst ‘een bakkie’ te hebben gedronken? Goed nieuws! Je kunt met je slaaphoofd gewoon die beker van gisteren vullen. Zonder ‘m eerst af te wassen.

Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het helemaal niet erg is om niet elke dag je koffiekopje of -beker af te wassen. De reden?  Op een drukke plek, zoals op je werk, of in de keuken waar je dagelijks bezig bent, is het ontzettend onhygiënisch om met de hand een kopje af te wassen. Je deelt dan namelijk de bacteriën van het vieze sponsje of de oude afwasborstel met iedereen.

Een kop koffie als je net wakker bent

Bron: Pinterest

LEES OOK: 10 x grappige koffie-momenten die elke ouder zal herkennen

Expert Jeffrey Starke legt het uit: ‘Een oud koffiekopje bevat misschien wel bacteriën, maar niet het soort bacteriën waar we ons zorgen over hoeven te maken. Natuurlijk vind je bacteriën als je een oud koffiekopje gaat onderzoeken. Maar de meeste bacteriën zijn van de persoon die het kopje al eerder gebruikte.’ Die van jezelf dus.

Zwarte koffie

Dit geldt natuurlijk alleen als iedereen ook echt uit zijn eigen kopje drinkt. Oh, en ook belangrijk, dit geldt alleen als je zwarte koffie drinkt. Melk en suiker kunnen namelijk voor schimmel zorgen, en dát willen we dus liever niet opdrinken de volgende ochtend. Maar drink je ‘m zwart en altijd uit dezelfde beker, dan scheelt dit onderzoeksresultaat je weer in afwas.

Haha! 9 treffende gelijkenissen tussen een peuter en koffie

Bron hoofdfoto: honestlyyum

skillet

Reageer op artikel:
Attentie coffee lovers: je koffiekopje afwassen is niet nodig, zeggen onderzoekers
Sluiten