Eva Dusch
Eva Dusch Eten 19 juni 2015

Attentie! Deze (nieuwe) kookboeken moét je hebben

Boeken gaan verdwijnen. Print is dood. Lezen doen we straks allemaal op een e-reader. ‘Bedreigende’ leuzen die ons regelmatig om de oren vliegen. Maar gezien het aantal kookboeken dat nog elk jaar verschijnt hoeven we ons niet druk te maken. Alleen dit jaar komt er alweer een hele rij aan nieuwe food bibles uit. Tel al die recepten bij elkaar op en we zijn voorlopig wel weer even zoet.

Kun je ooit genoeg kookboeken op je plank hebben? Wat ons betreft niet. Onlangs tipten we je al deze fijne exemplaren. Maak maar vast ruimte voor iets nieuws, want deze horen er straks ook tussen te staan.

SLA Het kookboek

SLA Amsterdam is inmiddels een gevestigde naam in Amsterdam en staat steevast in het lijstje van gezonde hotspots. Met meerdere saladebarren door Amsterdam voorzien ze heel Amsterdam van gezonde groene maaltijden en de plannen voor uitbreiding naar andere steden zijn concreet. Utrecht en Den Haag, be ready! Maar nog leuker: er is nu ook het kookboek. Dat betekent dat je nu 24/7 de gerechten van SLA zelf kunt maken. Moeilijk? Alles behalve. De ingrediëntenlijsten zijn prima te overzien; veel producten heb je al in huis en kun je gebruiken voor meerdere producten. En het feit dat het oog ook wat wilt, zijn ze zeker niet vergeten. Het boek is een pareltje voor op je boekenplank.
Bestel!

Powerfood- van Friesland naar New York – Rens Kroes

Rens Kroes haar tweede boek is een feit! Na een jaar is de jonge Friezin terug met opnieuw een hele verzameling (75!) aan pure recepten voor een happy & healthy lifestyle. Centraal in het boek staan Friesland en New York. Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding en ze vindt er nog steeds volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan haar wens om health coach te willen worden. Bovendien is het de stad die de bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland biedt een bron van inspiratie: van Hollandse groentesoep en poffertjes tot blueberry crumble en sweet chicken salad. En let ook vooral even op de vrolijke en lustopwekkende foodfotografie.
Bestel!

Lees hier ons interview met Rens Kroes >

Retreat Yourself – Willemien van Egmond

Wéér zo’n boek voor een leuk, inspirerend en gezond leven? Gut gut, ze blijven maar komen. Voorlopig blijven we nog wel even het kaf van het koren scheiden, maar dit exemplaar trekt zeker onze aandacht. Schrijfster Willemien van Egmond dacht niet ‘even’ leuk een boek te schrijven, maar baseerde haar recepten en schrijfsels op haar retreats (Retreat Yourself) die ze geeft in zowel binnen-als buitenland. In het kader van goed voor jezelf zorgen, speelt eten uiteraard een grote rol. En dus geeft ze je handige aanwijzingen en tools om heerlijke recepten in elkaar te draaien in de keuken. Favoriet: rode bietensoep.
Binnenkort verkrijgbaar!

Simply Nigella: Food to nourish body & soul – Nigella Lawson

Willen koken zoals Nigella is hetzelfde als willen tennissen zoals Rafael Nadal. Het is simpelweg niet voor iedereen weggelegd. Maar hé, oefening baart kunst en dat doen we dan ook graag met haar nieuwe kookboek -we hebben ze allemaal- aan onze zijde. In de herfst (ja, het is nog éven wachten) komt deze cooking queen met een nieuwe kookbijbel met 150(!) recepten die je lichaam én ziel voeden tot in je diepste cellen. Je hoeft je over geen dagdeel meer druk te maken want ze geeft je tips voor ontbijt en brunch, maar ook snelle, eenvoudige en lichte dinergerechten. Leuk: het gedeelte ‘Bowlfood’, met allerlei gerechten die je in één kom eet met een vork of lepel. Past namelijk perfect bij ons drukke leven.

Rachel Khoo’s Kitchen Notebook – Rachel Khoo

Naast Nigella nog een zeer grote naam in dit rijtje, want we zien deze dame regelmatig op tv en in andere media. En niet voor niets. Deze schone Britse kwam een paar jaar geleden naar Parijs om de kunst van de Franse patisserie te leren, en sindsdien is ze een eigen programma op BBC2 en een aantal kookboeken (waaronder The Little Paris Kitchen) rijker. Haar nieuwste kind ligt vanaf maart in de winkels en is gevuld met vele recepten om van te watertanden. Dit komt ook vooral de piekfijne fotografie en haar eigen schetsen van het eten en de plekken waar ze graag aan tafel schuift. Rachel heeft namelijk een zeer fijne neus voor het vinden de lekkerste voedingswaren en plekjes om neer te ploffen.
Bestel!

Hemsley + Hemsley

Hebben deze inmiddels wereldberoemde zussen nog een introductie nodig? Just in case: De knappe zussen Jasmine en Melissa begonnen vijf jaar geleden als privéchef-koks die voor mensen thuis kookten en ze adviezen gaven om gezonder te koken. Sinds 2012 zijn ze fanatieke bloggers voor de Britse Vogue en hebben ze een grote schare fans. Hun manier van koken is gebaseerd op jaren zelfstudie, wat blijkt uit hun leuke ondervindingen en adviezen, en hun ervaringen als privékok en is gericht op het eten van natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Hun eerste boek De kunst om goed te eten was dé sensatie van de Engelse kookboekenscene van 2014 en ligt nu bij ons in de schappen(hoera!). In het boek richten ze zich op voedzame en biologische voeding en het vermijden van gluten, geraffineerde suikers en koolhydraten.
Bekend verhaal anno 2015, maar we prijzen zeer hun down to earth-methode en praktische benadering. Wij zijn fan!
Bestel!

Suikervrij eten? Dan moet je deze 5 dingen zeker niet doen!>

Reageer op artikel:
Attentie! Deze (nieuwe) kookboeken moét je hebben
Sluiten