Thea Tijssen
Thea Tijssen Gezondheid 24 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Attentie shoppers & koopjesjagers: morgen is het Black Friday!

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn mailbox stroomde deze week over met nieuwsbrieven over Black Friday. Ik kende de term (nog) niet, maar was wel meteen nieuwsgierig. Wat is Black Friday en waar komt het vandaan? Ik heb het voor je uitgezocht.

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day (de feestdag in Amerika die vandaag plaatsvindt). Op deze vrijdag hebben de meeste mensen in loondienst vrij, met als gevolg dat mensen in Amerika op die dag massaal kerstinkopen gaan doen. Winkeliers spelen hier dan ook al jaren gretig op in.

Ze maken graag gebruik van de gelegenheid om alles wat ze vorig seizoen niet hebben verkocht, met korting alsnog te verkopen of ze gooien van alles en nog wat in de aanbieding. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Met succes want de winkels worden op deze dag overspoelt met shoppers. Sommige winkels openen dan ook zelfs al om 3.00 uur ‘s morgens hun deuren.

LEES OOK: Zóveel weken van hun leven spenderen mannen aan wachten op hun shoppende vrouw

Shoppen met onwijs veel korting

Kortingscodes

Ondanks dat Thanksgiving hier in Nederland nauwelijks wordt gevierd, adverteren ook steeds meer Nederlandse winkels sinds vorig jaar onder de noemer Black Friday. Zowel Black Friday als Cyber Monday, de maandag na Black Friday, begint dus ook in Nederland aan te slaan. Tijdens deze dagen geven de meeste (online) winkels een kortingscode uit die slechts 24 uur geldig is, maar die wel een vet hoge korting geeft. Dus: sla je slag en ga op zoek naar de kortingscodes. Ideaal als je op deze manier goedkoop je sint- of kerstinkopen kunt doen. Toch?

LEES OOK: De 10 meest verschrikkelijke dingen aan sinterklaascadeaus kopen

Start middernacht

Vannacht om 00.00 uur begint het festijn al, dus ga snel naar je nieuwsbrieven (of naar de sites van winkels die je aanspreken) en kijk of zij hieraan meedoen, dat kun je overigens ook hier checken.
Veel shopplezier!


Wat kunnen mannen vervelend zijn hè, tijdens het shoppen. Hier lees je de meest irritante dingen die mannen doen tijdens een middagje shoppen. Extra reden dus om dat shoppen vannacht en morgen vooral lekker online te doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Attentie shoppers & koopjesjagers: morgen is het Black Friday!
Sluiten