Renée
Renée Algemeen 20 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit moet je blijkbaar eten om ochtendmisselijkheid tegen te gaan

Grote kans dat jij ook last had van ochtendmisselijkheid toen je zwanger was. Negen maanden je kindje bij je kunnen dragen is fantastisch, maar heeft natuurlijk ook een keerzijde. Maar wist je al dat augurk ochtendmisselijkheid tegengaat? Verklaart dus meteen waarom je daar zo’n zin in had.

Hoe augurk ochtendmisselijkheid tegengaat

Helaas ervaren veel vrouwen ochtendmisselijkheid tijdens het eerste trimester. Of zelfs tijdens de hele zwangerschap als het even tegenzit. Niets aan te doen, of toch wel? Misschien. Het schijnt namelijk dat augurk ochtendmisselijkheid tegen kan gaan.

Diëtist Amanda Capriglione vertelt. ‘(Ochtend)misselijkheid kan je verhelpen door de smaak van citroen en gember of zuur eten. Augurken zijn zuur en sterk van smaak – smaken waar zwangere vrouwen behoefte aan hebben.’ Die smaken gaan ochtendmisselijkheid tegen tot op zekere hoogte.

LEES OOK: 25 x snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Pas op met zout

Als je dol bent op augurken om ochtendmisselijkheid tegen te gaan is het wel opletten geblazen. Amanda waarschuwt ervoor dat augurk veel zout bevat en dat is niet per se aan te raden voor zwangere vrouwen. Je kan je daardoor juist slechter en opgeblazen voelen.

Het helpt om daarbij veel water te drinken. ‘Of probeer gember in zuur om ochtendmisselijkheid tegen te gaan.’ Komkommer met citroensap en een klein snufje zout zou de gezondere versie van de augurk zijn. Of probeer deze bonbons. Heerlijk om de zwangerschapscravings tegen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme