Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 14 aug 2018

9 Verrassende feiten over kinderen die in augustus geboren zijn

Of je deze maand een kleintje verwacht of je al een kind hebt die geboren is in augustus, je wilt waarschijnlijk weten wat voor soort persoon hij of zij voorbestemd is om te worden.

Omdat alles over je kind in essentie de moeite waard is om te weten, hebben we de volgende feiten over kinderen die in augustus geboren zijn, op een rij gezet:

1. Ze zijn minder depressief

In de zon geboren worden, zorgt voor een zonnig karakter: uit een onderzoek die in 2012 gedaan is onder 58.000 kinderen, scoorden degene die in de zomer geboren waren hoog op de optimisme-schaal.

2. Ze hebben het sterrenbeeld Leeuw of Maagd

Afhankelijk van wanneer je kleintje is geboren, kan hij het sterrenbeeld Leeuw (23 juli-22 augustus) of Maagd (23 augustus-22 september) hebben. Het interessante is dat deze sterrenbeelden allebei verschillende tekens van de dierenriem zijn: Leeuwen staan bekend als dappere, loyale, uitgesproken types die van aandacht houden; Maagden zijn hardwerkend, geestig, praktisch en misschien een beetje kritisch.

https://www.famme.nl/leeuw-sterrenbeelden-beste-match/

3. Hun geboortesteen is de peridot

Een prachtige groene steen, de peridot, is de geboortesteen voor augustus. Oude Egyptenaren noemden peridot het ‘juweel van de zon’, en geloofden dat het ‘zijn drager beschermde tegen verschrikkingen van de nacht’ en de kracht van de natuur kon benutten. Best cool, toch?

4. Ze zullen groot en sterk worden

Wetenschappers uit Cambridge in Engeland, ontdekten dat kinderen die in de zomer werden geboren, meestal gezondere geboortegewichten hadden en ook opgegroeid waren als langere volwassenen, meldde CNN.

5. Meisjes zijn heel slim

Onderzoekers van het Columbia University Medial Center, onderzochten de massa van baby’s die in de zomer werden geboren, ontdekten dat meisjes die in de zomer werden geboren, slimmer waren dan meisjes die in december werden geboren. Dat zegt natuurlijk niet dat december-meisjes niet slim zijn! 😉

6. Ze zijn misschien een beetje stout

Geen paniek, maar onderzoekers van de Queensland University of Technology in Australië ontdekten dat kinderen die in de zomer geboren zijn ‘meer moeite hebben met delen, zich concentreren, vrienden maken en anderen helpen’ dan degenen die in de winter geboren zijn.

Reageer op artikel:
9 Verrassende feiten over kinderen die in augustus geboren zijn
Sluiten