Samantha Lakker
Samantha Lakker Kids 3 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

6 redenen waarom augustus kindjes speciaal zijn, volgens de wetenschap

Je mag trots op jezelf zijn. Bevallen in een van de heetste zomermaanden is namelijk niet niks. Maar al het harde werk en afzien is niet voor niks geweest want je hebt er een augustus kind voor terug gekregen en dat is best speciaal, zo blijkt!

Of je nu al een augustus kindje in huis hebt of er is eentje op komst, de volgende punten laten zien waarom augustus kindjes speciaal zijn:

1. Ze zijn groot bij de geboorte

Statistisch gezien hebben in de zomer geboren baby’s een hoger geboortegewicht dan kinderen die de rest van de drie seizoenen ter wereld komen. Hogere geboortegewichten zijn gekoppeld aan positieve resultaten op zowel korte als lange termijn, dus ookal was het tijdens de bevalling geen pretje, is dit zeker een pluspunt.

2. Ze worden groot wanneer ze volwassen zijn

Dezelfde studie suggereert ook dat ze als volwassenen groter worden dan hun leeftijdsgenoten. Het onderzoek suggereert dat er een duurzame link is tussen de vitamine D-blootstelling die zwangere mama’s krijgen en de lengte van kinderen.

3. Ze hebben minder kans op het ontwikkelen van een bipolaire stoornis

Augustus kindjes (en hun neven en nichten van september) hebben een lagere kans op een bipolaire stoornis, volgens een onderzoek dat werd  gepubliceerd in 2012 in het tijdschrift PLOS One.
Prenatale vitamine D lijkt een factor te zijn, maar onderzoekers weten nog niet precies waarom kinderen die worden geboren in augustus en september een lager percentage van deze ziekte hebben, het is gewoon zo.

4. Ze zijn gelukkiger

Een onderzoek uit 2005 wees uit dat mensen die geboren zijn tussen maart en augustus, eerder geneigd zijn zichzelf als “gelukkig” te beschouwen in vergelijking met degenen die geboren zijn tussen september en februari. Slechts 44,9% van de in de herfst-winter geboren mensen meldde zich gelukkig te voelen, terwijl 47,9% van de mensen die in de lente en zomer zijn geboren het gevoel had dat het geluk aan hun zijde lag.

5. Ze zijn gewoon positiever

Dat kan zijn door hyperthymisch temperament (de neiging om een ​​positieve, vrolijke houding te hebben tijdens mooi weer) is gekoppeld aan geboortedata in de lente en de zomer. Positieve mensen zullen eerder geneigd zijn om geluk te ervaren.

6. Ze zullen de jongste (of oudste) in de klas zijn

Er is veel onderzoek gedaan naar het academische succes van in augustus geboren kinderen.  Veel onderzoeken wijzen op de nadelen die kinderen in augustus kunnen ervaren als zij de klas in komen, maar de beslissingen die ouders nemen voor hun kinderen kunnen het verschil maken. Volgens het National Bureau of Economic Research dat onlangs de academische scores van openbare schoolkinderen in Florida heeft onderzocht, zijn kinderen die in augustus zijn geboren, minder geneigd om naar school te gaan of af te studeren dan kinderen die in september zijn geboren. Kinderen geboren in september zijn waarschijnlijk de oudste in hun klas als ze naar school gaan, terwijl kinderen die in augustus geboren de jongste zijn. Voor sommige kinderen betekent dit misschien dat ze de kleinste en minst bekwame student in de klas zijn, en de gegevens suggereren dat dit hen tijdens hun academische loopbaan kan volgen. Voor sommige kinderen die er nog niet klaar voor zijn, is het antwoord “redshirting” of te wel  het uitstellen van de kleuterschool voor een jaar. Voor andere kinderen is het goed als degenen die klaar zijn om naar de kleuterschool te gaan, hen de jongste laten zijn. Beide partijen hebben positieve voordelen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 redenen waarom augustus kindjes speciaal zijn, volgens de wetenschap
Sluiten