Vader deelt een hartverscheurend bericht nadat zijn autistische zoon niet werd uitgenodigd op feestjes en gaat viraal

Christine en Shane Stephenson hebben een zesjarige autistische zoon genaamd Reilly. Christine blogt regelmatig over haar gezin en hun leven met autisme. Ze steekt niet onder stoelen of banken dat ze het ouderschap soms vreselijk moeilijk vindt. Afgelopen week deed zich zo’n moment voor.

Hartverscheurend bericht

Juist als je het soms moeilijk hebt, is het fijn om op je vrienden te leunen. Maar wat nu als zelfs je maten je in de steek laten? Dit maakte Shane pasgeleden mee en deelde een hartverscheurend bericht op Facebook.

Niet uitgenodigd

‘Mijn zoon heeft autisme, geen besmettelijke ziekte ofzo’, begint hij zijn tekst. ‘Mijn zogenaamde vrienden hebben ook kinderen, en mijn zoon is voor geen enkel feestje uitgenodigd. Geen één!’, schrijft hij woedend.

LEES OOK: 7 dingen die je niet moet zeggen tegen de ouders van een kind met autisme

‘Denk daar maar aan wanneer je jezelf f*ckt. Heb je enig idee hoeveel pijn dat doet?’, schrijft de vader. Daarna zegt hij zijn maten dat ze geen spijtuitnodigingen hoeven te versturen uit medelijden. ‘Voor in de toekomst: denk er niet aan hem alsnog uit te nodigen. Hij is er niet om naderhand aan te denken. Hij zit namelijk iedere minuut van de dag in mijn gedachten.’

Les

Zijn vrouw Christine deelde het bericht via Twitter, waar het intussen enorm viraal gaat. Het is al duizenden keren geretweet en ook reageren mensen met hun eigen negatieve ervaringen met dit soort acties. Laat het een les zijn voor elke ouder…

Onderzoek: jongens hebben meer kans op autisme (en dit kan de reden zijn)

Twitter

Reageer op artikel:
Vader deelt een hartverscheurend bericht nadat zijn autistische zoon niet werd uitgenodigd op feestjes en gaat viraal
Sluiten