Autistisch jongetje luncht voor het eerst niet alleen dankzij deze speciale gast

De schoollunches zijn voor het Amerikaanse jongetje Bo Paske niet altijd even leuk. Omdat hij autistisch is, zit hij bijna altijd alleen te eten. Behalve die keer dat er een wel heel speciaal persoon bij hem kwam zitten.

Hij zat namelijk ineens tegenover American football-speler Travis Rudolph, in Amerika een grote ster. Travis bezocht de school samen met zijn team, en toen hij de jongen alleen zag zitten besloot hij om hem gezelschap te houden.

Lees ook: 7 dingen die je niet moet zeggen tegen ouders van een kind met autisme

Niet alleen Bo was blij met zijn lunch met Travis, ook zijn moeder Leah kon haar geluk niet op. Ze deelde de foto van haar zoon samen met Travis op Facebook en schreef er een emotionele tekst bij:

‘Als ik terugdenk aan mijn eigen schooltijd, maak ik me soms zorgen om Bo. Maar ik ben zijn autisme ook dankbaar. Het klinkt misschien heel raar, maar ik hoop dat het hem beschermt. Hij lijkt niet door te hebben dat mensen naar hem kijken als hij met zijn handen zwaait. Hij lijkt het niet in de gaten te hebben dat hij niet meer wordt uitgenodigd op verjaardagsfeestjes. En hij lijkt het niet erg te vinden dat hij vaak alleen luncht. Ik vraag bijna elke dag aan hem of hij zich verdrietig heeft gevoeld op school en met wie hij geluncht heeft. Soms samen met een klasgenootje, maar meestal antwoord hij dat hij alleen zat. Toen ik deze foto zag, rolden de tranen over mijn wangen. Ik maakte me er voor het eerst niet druk over of Bo vandaag alleen zou lunchen of niet.’

Deze fotoserie over autisme rekent compleet af met stereotypen >

facebook.com

Reageer op artikel:
Autistisch jongetje luncht voor het eerst niet alleen dankzij deze speciale gast
Sluiten