Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 15 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Bonje op de achterbank? 8 tips om een autorit met kids gezellig te houden

Of je nou naar de camping in Frankrijk rijdt of een uurtje naar je schoonouders, het kan af en toe knap vermoeiend zijn met kids op de achterbank. Mocht er bij jou ook af en toe bonje zijn in de auto, dan zijn onderstaande tips je reddende engel.

Wedden dat de komende autoritten voortaan van een leien dakje gaan.

Autorit met kids

1. Schaf luisterboeken aan

Een fijne manier om de rust te bewaren in de auto, is om met z’n allen een luisterboek te luisteren. Zet de cd op en geniet samen met je kids van een heerlijk verhaal. Je zult zien dat ze er rustig van worden en helemaal kunnen meeleven met het boek.

2. Doe een spelletje

Mochten je kids vol met energie zitten, dan is het een goed idee om te opperen een spelletje te doen. Hoef je echt niet per se een bordspel of kaarten voor mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ of ‘Ik ga op vakantie en neem mee…’.

3. Favoriete speelgoed mee

Wat je ook kunt doen is voorafgaand aan de autorit je kinderen hun favoriete speelgoed laten uitkiezen. Geef aan dat ze er allemaal eentje mogen meenemen voor in de auto. Je zult zien dat ze zich uren kunnen vermaken, zowel met elkaar als alleen.

4. Beperkte schermtijd? Niet in de auto

Een inkoppertje, deze tip, maar een film opzetten of je kids een iPad geven doet altijd wonderen. Zorg dat je een stel goede koptelefoons hebt aangeschaft en laat je kroost onbezorgd genieten van hun schermtijd. Ondertussen kunnen papa en mama dan even genieten van de stilte in de auto.

5. Eten, eten, eten

Met heerlijk eten of zoet snoep doe je het bij een kind altijd goed natuurlijk. Geef van tevoren aan dat je wat lekkers hebt meegenomen en dat de kids halverwege de autorit een snoepje of koekje mogen. Je zult zien dat ze zich als voorbeeldige kinderen gedragen.

6. Fotowedstrijd

Zeker op een lange autorit naar bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk komen jullie genoeg fantastische plekjes tegen. De natuur is schitterend, het zonnetje schijnt en dus is het de perfecte gelegenheid om een aantal foto’s te schieten. Ook voor je kinderen! Laat ze vanuit de auto verschillende kiekjes schieten en maak er een kleine fotowedstrijd van.

7. Een vakantieboek voor elk kind

In de zomerperiode stikt het in de supermarkten van de vakantieboekjes in de schappen. Er staat puzzels, kleine verhaaltjes en feitjes in waar je kroost uren zoet mee kan zijn. Geef je kids ook vooral allemaal een eigen boek, zodat ze niet hoeven te delen.

8. De auto is een creatieve plek

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het bestaat en dus kun je gerust van je auto een creatief atelier maken voor je kinderen. Neem raamstickers mee, uitwisbare stiften voor op de ramen en je kids kunnen hun creativiteit de vrije loop laten.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bonje op de achterbank? 8 tips om een autorit met kids gezellig te houden
Sluiten