Susan Dalstra
Susan Dalstra Eten 19 okt 2017

Yes: deze supermarkt komt met een awardwinning chocoladewijn (en ook nog betaalbaar)

Wijn en chocola zijn twee van onze favorieten dingen ter wereld. Combineer die twee en je hebt de kerstwijn van Aldi, die door kenners ook nog eens vol lof ontvangen is. 

Silver Outstanding-award

Alsof de goden onze gebeden hebben gehoord: Aldi komt speciaal voor Kerst met een heel betaalbare dessertwijn die smaakt naar chocola. De chocoladewijn in kwestie heet Rubis Chocolate Wine en is onderdeel van het assortiment dessertwijnen waar de Duitse supermarktketen dit jaar mee op de proppen komt. En het is niet zomaar een wijntje, maar eentje die in 2015 een ‘Silver Outstanding’-award won tijdens de Wine & Spirit Competition.

Tientje

Hoe duur de  wijn precies is niet nog niet bekend, maar aangezien ‘ie in Engeland voor tien pond over de toonbank gaat, zal ‘ie in Nederland pak ’em beet een tientje kosten. Dat is misschien meer dan we voor Aldi-begrippen gewend zijn, maar voor zo’n kwalitatieve dessertwijn eigenlijk weer peanuts.

Port

De wijn wordt omschreven als ‘de droom van iedere chocoladeliefhebber’ en bevat daarnaast een hint van vijgen en fruit. Het drankje is gemaakt van de tempranillo-druif en werd door de jury bestempeld tot een origineel alternatief voor port.

Kerst of niet, we kunnen niet wachten hem te proeven. Proost! Of zoals de Duitsers zeggen: zum wohl!

Bizar! Door dit in je wijn te doen, smaakt-ie lekkerder

The Independent

Reageer op artikel:
Yes: deze supermarkt komt met een awardwinning chocoladewijn (en ook nog betaalbaar)
Sluiten