Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 4 jul 2018

Baas ontslagen nadat hij moeder geen vrij gaf voor haar ernstig zieke zoon

Toen Crystal Reynolds-Fisher met haar 18-jarige zoon naar het ziekenhuis moest met gierend hoge koorts, stond werk niet echt bovenaan haar prioriteitenlijstje. Tot groot onbegrip van haar baas.

Bacteriële infectie

De toestand van haar zoon Jason ging met sprongen achteruit. Hij bleek een bacteriële infectie te hebben en moest aan de beademing. Crystal stuurde haar baas een bericht waarin ze uitlegde dat ze voorlopig niet kon werken. In plaats van empathie en sterktewensen, kreeg de moeder te horen dat ze was ontslagen als ze niet kwam opdagen.

‘Geen zin in drama’

Nadat ze de situatie uitlegde, reageerde ze met een: ‘Dit is niet hoe we dat hier doen, dus ik accepteer dat je stopt’. Op de vraag hoe het dan wel moet wanneer je kind aan de beademing ligt en of ze werd ontslagen, kreeg ze een ijskoud: ‘Als je niet op werk komt opdagen, betekent het dat je stopt’.

De baas beweert dat ze Crystal al genoeg ruimte heeft gegeven en dat ze ‘geen zin heeft in drama’. Met stomheid geslagen deelde ze de berichtuitwisseling op Facebook. Daar werd haar bericht meer dan 74.000 keer gedeeld. Niet echt de reclame waar je op zit te wachten als bedrijf.

Ontslagen

Het bedrijf in kwestie, Folk Oil, kwam het verhaal zo ook ten gehore. Het hoofdkantoor koos Crystals kant en gaf aan dat ze alle tijd krijgt die ze nodig heeft om er te zijn voor haar zoon. Ook lieten ze weten dat haar baas is ontslagen naar aanleiding van het incident.

Dat betekent dat ze in ieder geval één zorg minder heeft in deze angstige tijd. ‘Mijn grootste zorg is wanneer mijn zoon wakker wordt en dat hij zijn moeder ziet wanneer hij zijn ogen opent.’

Reageer op artikel:
Baas ontslagen nadat hij moeder geen vrij gaf voor haar ernstig zieke zoon
Sluiten