Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 4 mei 2017

Baby geboren met spiraaltje ‘in de hand’

De Amerikaanse baby Dexter Tyler is hoogstwaarschijnlijk op de meest bijzondere manier ooit aangekondigd op Facebook. Het jongetje werd verwekt ondanks dat zijn moeder Lucy Hellein een spiraaltje in haar baarmoeder had. Voor de foto stopten de artsen ‘m in Dexters handje.

‘Mirena fail!’ stond er boven de foto van Dexter op de Facebookpagina van moeder Lucy. De foto gaat als een razende het internet over, en is intussen al meer dan 70 duizend keer gedeeld.

Eruit gevallen

‘Dit was mijn derde spiraaltje en de eerste twee werkten perfect’, zegt Lucy tegen Metro. ‘Deze kreeg ik in augustus, dus ik was absoluut nog niet toe aan een nieuwe.’ In december kwam ze erachter dat ze al achttien weken zwanger was. Tijdens de echo die ze toen kreeg gingen de artsen op zoek naar haar spiraal, dat nergens te vinden was. ‘Ze zeiden dat hij eruit zou zijn gevallen, maar dat geloofde ik niet.’ Uiteindelijk kwam het ding er tegelijk met de placenta uit.

 

Ontzettend gelukkig

Dexter is niet minder welkom. ‘Hij is meant to be. Ondanks dat hij niet gepland was voel ik me ontzettend gelukkig.’ Dexter was niet het eerste kind van Lucy en haar man.

99 procent

Het is een uitzondering dat Lucy alsnog zwanger is geraakt terwijl ze een spiraal in haar baarmoeder had. Zeker 99 procent van de vrouwen met een Mirena spiraal wordt namelijk niet zwanger bij juist gebruik. Per jaar worden minder dan duizend vrouwen met een spiraaltje toch zwanger.

Yes! Anticonceptie voor mannen is dichterbij dan we denken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Lucy Hellein

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Baby geboren met spiraaltje ‘in de hand’
Sluiten