Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 5 jan 2018

Moeder bedenkt briljante hack die haar baby de hele nacht laat doorslapen

Heel eerlijk: die roze wolk zou een stuk comfortabeler zijn wanneer je baby ‘s nachts doorslaapt. Helaas zijn er maar heel weinig baby’s die hun ouders hun nachtrust gunnen, maar er bestaat wel een manier waarop je de kans op gebroken nachten een stuk kleiner maakt. En het is vrij briljant. 

Speentje

We gaan zelf niet met de eer strijken – het idee is afkomstig van moeder Laura Gerson. Haar dochtertje Amelia brulde ‘s nachts de hele boel bij elkaar omdat ze haar speentje was verloren. Speen erin en het probleem was meteen opgelost. Dat zette Laura aan het denken. Wat als de kleine Amelia zelf haar speentje terug kon vinden?

Idee

‘We hebben een videomonitor en we zagen hoe ze ‘s nachts wakker werd en haar speentje probeerde te vinden. Daarom heb ik de volgende avond een paar extra in haar bedje gelegd. Ze verloor er eentje, dus de volgende avond legde ik nog meer speentjes in haar bed.’ Toen Amelia op een avond temidden van tien speentjes heerlijk lag te slapen, besloot Laura haar geniale idee te delen.

Troost

‘Amelia is niet eens zo verslaafd aan speentjes en gebruikt ze overdag eigenlijk nooit, maar ‘s nachts troost het haar enorm. Door er veel in haar bedje te leggen, kan ze makkelijk een nieuwe grijpen wanneer ze er eentje kwijtraakt.’

We kunnen natuurlijk geen wonderen beloven, maar deze tip is wellicht het proberen waard.

baby doorslapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder bedenkt briljante hack die haar baby de hele nacht laat doorslapen
Sluiten