Baby met verlamd gezicht weet toch iedereen aan het lachen te maken

De Schotse baby Max Bolam kan door een aandoening niet glimlachen, fronzen, knipperen of zijn wenkbrauwen bewegen. Maar schaterlachen kan hij als geen ander. Het ziet er nogal gek uit, maar tegelijkertijd werkt het bij iedereen op de lachspieren.

Max is pas acht maanden uit, maar heeft helaas te kampen met het Moebius syndroom – een neurologische aandoening die gezichtsverlamming veroorzaakt. Dat hij hierdoor geen emoties kan laten zien, betekent niet dat hij geen emoties voelt. Ondanks zijn aandoening krijgt hij iedereen aan het lachen met zijn lieve, aanstekelijke gegiegel.

Zijn moeder, Nathalie Boswell, zegt tegen Dailymail: ‘Zijn lach is mijn meest favoriete geluid. Het is zo hartverwarmend. Elke keer als ik het hoor, heb ik een glimlach van oor tot oor.’

Moeite met eten

Door het syndroom kan Max niet goed eten. Hij heeft moeite om zijn mond open en dicht te doen, waardoor kauwen nauwelijks mogelijk is. Daarom eet hij nog steeds gepureerd eten. Maar ondanks dit soort lastige momenten, blijft het een vrolijk kind.

‘Ik hoop dat hij blijft groeien en mensen blijft verbazen. Ik houd van hem met heel mijn hart. Onze reis zou zo veel moeilijker zijn als hij niet zo’n lieve, prachtige lach had,’ aldus zijn trotse moeder.

Wat scháttig! Lachen! Kinderen vertellen hoe baby’s gemaakt worden>

dailymail

Reageer op artikel:
Baby met verlamd gezicht weet toch iedereen aan het lachen te maken
Sluiten