wpk-admin
wpk-admin Kids 17 aug 2018

Lief en leerzaam: deze moeder verkleedt haar baby als bekende powervrouwen

Kinderkiekjes hebben vaak een heel hoog ‘ik kan ze wel opvreten’-gehalte. Net zoals de babyfoto’s die deze moeder maakt. Maar achter deze mooie plaatjes schuilt een nog diepere gedachte.

Familiefoto’s

Crea bea babyfoto’s maken is niks nieuws voor moeder Jenelle Wexler. Het begon allemaal toen haar zoontje River twee jaar geleden geboren werd. Tijdens zijn eerste Halloween, verkleedde ze hem als een burrito waar ze ontzettend veel lieve reacties uit haar omgeving op kreeg. Vanaf dat moment haalde ze elke feestdag letterlijk alles uit de kast om hem in een kek kostuumpje op de kiek te zetten.

Toen haar dochter Liberty een paar jaar later werd geboren, wist Jenelle dat ze haar ook op zo’n creatieve manier wilde fotograferen. Haar inspiratie voor de eerste foto kwam uit onverwachte hoek, namelijk een daadwerkelijke hoek in de kamer waar een schilderij van Frida Kahlo hing.

“Ik ben altijd een groot fan van Frida geweest. Ik vond dat Liberty op één of andere manier wel wat van haar weg had en dus maakte ik van bloemen en kleren een kostuum.” En een babyshoot was geboren.

Babyfoto’s met een boodschap

Al snel kreeg de Amerikaanse meer inspiratie en dacht ze ook aan andere invloedrijke powervrouwen die ze wilde eren in haar foto’s. Behalve de lol die ze heeft in het maken van de kostuums en de tijd die ze met Liberty doorbrengt, hoopt ze dat haar dochter later terugkijkt op de foto’s en er ook wat van leert.

“Ik probeer de essentie die al deze vrouwen hebben, te vangen in de foto’s met Liberty. De emoties kun je soms écht terugzien. Ik wil de aandacht niet alleen op Liberty, maar ook op de specifieke verhalen van deze vrouwen richten. En hoe belangrijk hun daden waren in de geschiedenis. Ik geloof dat deze vrouwen de jonge meisjes van de toekomst kunnen inspireren.”

De moeder van twee hoopt dat Liberty later deze vrouwen ook zo zal bewonderen. En in de tussentijd, wil ze vooral haar werk delen met familie, vrienden en fans van over de hele wereld. “Het is fijn te weten dat mijn dochter een beetje ‘happiness’ in de wereld brengt”, aldus Jenelle.

Meer zien? Je kan Jenelle volgen via haar Instagram-account @PhotographyofLiberty

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Lief en leerzaam: deze moeder verkleedt haar baby als bekende powervrouwen
Sluiten