Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 12 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Je grootste angst: vliegtuig keert terug omdat moeder baby vergeet in de vertrekhal

It could have been us… Of nou ja, het is eigenlijk onze grootste nachtmerrie: je kind vergeten. En dan bedoelen we niet je kind per ongeluk achterlaten bij de bananen in de supermarkt als je naar de auto loot. Nee nee. Wat als je erachter komt dat je je kind mist wanneer het vliegtuig aanstalten maakt te stijgen?

We kennen het allemaal. Van op vakantie gaan met kinderen heb je bij thuiskomst weer twee weken in een spa nodig om bij te komen. Het is hectisch en dat is nog zacht uitgedrukt. Je brein verkeert in een andere staat van zijn wanneer je niet alleen voor vier man koffers staat in te pakken, maar ook moet zorgen dat er geen pakjes appelsap op broekjes lekken, je ze moet vermaken met spelletjes voor onderweg terwijl je je ook nog afvraagt of je het gas wel hebt uitgedraaid. Terwijl je niet eens kookt op gas!

Moeder vergeet kind

Anyway, het vergt dus de nodige voorbereiding om op vakantie te gaan met kinderen. Zeker als je het vliegtuig pakt. Dat zo’n tripje niet altijd vlekkeloos verloopt, ondervond deze moeder aan de levende lijve. Toen ze goed en wel in het vliegtuig zat, kwam ze er achter dat ze iets heel belangrijks was vergeten. Haar bloedeigen kind.

Toen het passagiersvliegtuig van Jeddah naar Kuala Lumpur opsteeg, moest het al gauw rechtsomkeert maken toen bleek dat de moeder haar kind niet bij zich had. Uit audiofragmenten is te horen dat de piloot op een zeker moment tegen de luchtverkeersleiding zegt: “May God be with us. Kunnen we weer terugkeren?”

راكبة نسيت طفلها في المطار

رحلة الخطوط السعودية و المتجهه الى كوالالمبور ، راكبة تنسى طفلها الرضيع في صالة المغادرة، وكابتن الطائرة يأخذ الإذن للعوده الى المطار

Terwijl de piloot met de verkeersleiding spoedoverleg heeft wat het protocol hier eigenlijk voor is (ze hadden dit nog niet eerder meegemaakt) hoor je dat de operator zegt: “Deze vlucht heeft toestemming om terug te komen. Een passagier is haar baby vergeten in de wachtruimte, het arme ding.”

Terug naar de gate

De piloot antwoord dat de moeder weigert de vlucht voort te zetten, omdat ze haar kind is vergeten. Daarop krijgt de vlucht vervolgens toestemming om weer terug te vliegen. “Oké, terug naar de gate. Dit is compleet nieuw voor ons”, roept de piloot tot slot.

Uiteindelijk werden de baby en moeder weer met elkaar herenigd. Uit de vluchtdata blijkt dat de vlucht uiteindelijk een uur later dan gepland is vertrokken. Of de moeder weer terug mocht aan boord, is onduidelijk.

Het zal je maar gebeuren…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Je grootste angst: vliegtuig keert terug omdat moeder baby vergeet in de vertrekhal
Sluiten