Kids 12 apr 2018 Lizette van Loenen

Baby wordt vier jaar na de dood van z’n ouders geboren

In China is er een baby geboren, waarvan zijn beiden ouders al vier jaar lang overleden zijn. Wat er met de technieken van tegenwoordig allemaal wel niet mogelijk is…

Ivf

Het stel kreeg een auto-ongeluk, waarbij ze tragisch genoeg allebei om zijn gekomen. Ze hadden echter wel een diepe kinderwens, maar dat bleek op de ‘natuurlijke’ manier niet echt te werken. Het koppel liet daarom verschillende bevruchte eicellen invriezen, in de hoop een kindje via ivf te krijgen.

Nadat het koppel overleed, wilde het ziekenhuis de ingevroren embryo’s vernietigen, maar daar staken de ouders van het koppel een stokje voor. Na een juridische strijd, die zij wonnen, konden de embryo’s in een koelcel worden opgeslagen en bewaard.

Tiantian

Een draagmoeder uit Laos kreeg de embryo’s, omdat het draagmoederschap in China niet is toegestaan. De vrouw is pas bevallen van een zoontje, die Tiantian heet. Bizar, als je het ons vraagt!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Baby wordt vier jaar na de dood van z’n ouders geboren
Sluiten