Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 24 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Overbodig of niet? 7 x jullie mening over een babyfoon met camera

Onlangs deelden we op Facebook de volgende stelling: ‘Een babyfoon met camera is overbodig want we zijn veel te beschermend over onze baby’s tegenwoordig’. Maar liefst 155 vrouwen reageerden erop en deelden of ze het wél of niét eens zijn met het standpunt.

En mocht je benieuwd zijn naar de reacties. We delen zeven meningen van lezeressen.

Babyfoon met camera

De meningen over de stelling waren behoorlijk uiteenlopend. Zo waren er vrouwen die een babyfoon met camera alleen maar heel fijn vinden, terwijl ook een handjevol er niet aan moet denken. Volgens hen is het overbodig. Hieronder lees je een greep uit de reacties.

1. Overbodig

Marlous – ‘Meeste van ons zijn groot geworden zonder camera. Dus ik zou zeggen niet nodig.’

2. Juist handig

Yakina – ‘Juist wel handig! Geeft mij een veiliger gevoel als je je kindje werkelijk ziet slapen. Ook als ze ziek zijn. Anders stond ik bij minste kuchje op. Nu kijk ik even op de camera en zie ik dat het meestal oké is.’

3. Kijkje nemen

Marike – ‘Ik vind het heel erg fijn, zo kan ik zien als ze huilt of ze haar speen heeft. Als ze hem heeft laat ik haar lekker even huilen en anders loop ik er heen om de speen te geven.’

4. Gewoon af en toe kijken

Carin – ‘Wij hebben zeven kinderen, allemaal zonder babyfoon groot gebracht. Luisteren en af en toe gaan kijken. Ze sliepen door alle geluiden heen, omdat ze daar aan gewend waren.’

5. Aanrader

Marije – ‘Ik vond het in eerste instantie ook overbodige luxe! Maar mijn man stond er op om een babyfoon met camera te nemen. En achteraf ben ik hier wel blij om! Onze oudste zoon was af en toe zo’n hysterische ik-huil-mijzelf-in-slaap-huiler, op het beeldscherm konden we dan zien dat hij eigenlijk tegen de slaap aan het vechten was. Geen moment spijt van gehad.’

6. Overbodig, maar fijn

Reintje – ‘Vast overbodig inderdaad. Maar wij hebben er wel een en ik vind het heerlijk om te kijken hoe hij slaapt. Noodzaak? Zeker niet! Prettig? Zeker wel!’

7. Wat dacht je van geen

Mandy – ‘Wij hebben überhaupt geen babyfoon gebruikt of in gebruik. Mijn oren doen uitstekend hun werk.’

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Overbodig of niet? 7 x jullie mening over een babyfoon met camera
Sluiten