Redactie
Redactie Partnerbijdrage 3 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Babykamer aan het inrichten? Dit heb je nodig!

Het tweede trimester van de zwangerschap is het perfecte moment om aan de babykamer te beginnen. Want in deze periode zijn aanstaande mama’s het meest fit. Maar wat is nu belangrijk om aan te denken bij de inrichting?

Een leuk kleurtje op de muur, stopcontactbeveiliging en als je even een uurtje over het internet surft, weet je dat er genoeg accessoires te vinden zijn om de babykamer te pimpen voor de geboorte van je kleine. Leuk als aanvulling, maar de onderstaande basisdingen mogen sowieso niet ontbreken:

Ledikant

Zelfs als je baby in het begin in een wieg slaapt, heb je uiteindelijk een ledikant nodig. De baby groeit tenslotte uit de wieg en brengt dan nog een paar jaar door in het ledikant. Ook fijn als je dit dus al meteen aanschaft, zodat je je kindje vast kunt laten wennen door het bijvoorbeeld een middagdutje in het ledikant te laten doen en dan ‘s nachts nog in de wieg. Dat maakt de overgang makkelijker.

Commode

Op de commode kun je je kindje verschonen en aankleden. Een aankleedkussen om je baby op te leggen, is natuurlijk onmisbaar. In de lades kun je onder meer luiers, verzorgingsproducten en de eerste kleertjes kwijt. Omdat je er veel gebruik van maakt, is het handig om vooraf even te checken welke hoogte prettig is voor jou.

Raamdecoratie

Een goede nachtrust is alles voor jonge ouders. En: als je kind goed slaapt, slaap jij ook goed. Baby’s slapen in het begin nog erg veel, maar moeten het verschil tussen dag en nacht nog leren. Zorg dus dat je verduisterende raambekleding hebt. Op die manier kun je de kamer in de avond – zelfs als het nog licht is buiten – goed donker maken. Overdag hoeft het zeker niet pikkedonker te zijn. Je kunt er wel voor kiezen om tijdens de slaapjes te zorgen dat het niet al te licht is, zodat je kindje leert dat dat het signaal is om te gaan slapen.

Kies bijvoorbeeld voor raamdecoratie van Veneta.com, waar je allerlei opties in verschillende maten en kleuren hebt. Rolgordijnen zijn er in kleuren als roze, aquamarijn of bruinrood en in verschillende stoffen. Let op: er zijn semi-transparante rolgordijnen, maar je kunt dus voor de babykamer het beste gaan voor een verduisterend rolgordijn. Let wel op dat je het bedje van de kleine niet te dicht bij het raam zet. Als het, zodra het kan staan, bij het koord kan, is dat namelijk gevaarlijk.

Kledingkast

Het staat natuurlijk heel lief, zo’n kastje met piepkleine babykleertjes en -schoentjes, maar uiteindelijk wordt een kind – en dus ook de kleding – steeds groter. En dat gaat sneller dan je denkt. Als je een kast aanschaft die hoort bij de commode en het ledikant, kun je deze ook weer mooi als set doorverkopen of gebruiken voor een volgend kind. Maar als je alles los aanschaft, kun je ook vast een wat groter exemplaar overwegen, zodat je daar langer gebruik van kunt maken.

Stoel

Je hebt een comfortabele plek voor jezelf in de babykamer nodig om je kindje te voeden, te troosten, een boekje voor te lezen of gewoon lekker te knuffelen. Of je nu kiest voor een schommelstoel – zeker in het begin is het ideaal om je baby te kunnen wiegen – of een loveseat, zodat je wat meer ruimte hebt om je er lekker in te kunnen nestelen; alles is goed, zolang jij er maar lekker in zit. Want je zult er uiteindelijk best veel tijd in doorbrengen.

Nachtlampje

Een klein lichtje in de kamer kan je kind een fijn en rustig gevoel geven ‘s nachts. Je kunt ook een nachtlampje met projector overwegen. Daarmee kun je vormen – bijvoorbeeld sterren – op muur of plafond projecteren en vaak zit hier ook een muziekje bij. Je kunt het ook gebruiken om een vast avondritueel te creëren: pyjama aan, tandenpoetsen, boekje lezen, even knuffelen en dan in bed met de projector aan. Kinderen houden ervan als ze weten wat er gaat gebeuren, wat het naar bed brengen makkelijker kan maken.

In samenwerking met Veneta.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Babykamer aan het inrichten? Dit heb je nodig!
Sluiten