Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo richt je de babykamer efficiënt in zodat deze ook nog mee kan in de peuter- en kleuterfase

Het is één van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap: de babykamer inrichten. Althans, dat laat jij doen natuurlijk door partnerlief. Na tientallen verschillende moodboards ben jij er eigenlijk uit. Maar hoe zorg je er nou voor dat je er nog jarenlang plezier van blijft hebben?

Babykamer inrichten zodat je er lang plezier van hebt

Het mag wat kosten zo’n babykamer inrichten natuurlijk. Daarom ben jij maar wat blij als blijkt dat de meeste spullen er ook nog mee door kunnen als jouw baby in de peuter en later de kleuterfase belandt. Wij geven je een aantal tips waardoor je de kamer daar nu vast op aan kunt passen.

1. Denk na over de kleuren

Hoewel we sowieso al wel meer afwijken van het blauw voor jongens en roze voor meisjes, is het sowieso slim om de kleuren neutraal te houden. De muren schilderen is eigenlijk sowieso niet nodig want een witte kamer oogt lekker rustig voor de kleine en dus zit de kleur vooral in de meubels, gordijnen en kleiner spul. Wil je toch wat kleur op de muren? Ga dan voor genderneutraal groen.

2. Koop duurzaam

Hoewel we begrijpen dat het niet voor iedereen is weggelegd om duurzaam te kopen (want: duur), is het wel verstandig dat te doen als je het budget ervoor hebt. Het is ook goed om na te denken over je toekomstplannen. Natuurlijk gaat het nu om jullie aanstaande kleintje maar als je nu al weet dat jullie graag een tweede of derde willen, is het helemaal slim duurzame producten te kopen die twee keer meegaan.

3. Verstelbare meubels

Een wieg ga je natuurlijk niet kunnen ombouwen in een bedje, maar een stapje verder kun je behoorlijk wat meubels aanschaffen die meegroeien met je kleintje. Het eerste bed bijvoorbeeld. Kies ook hiervoor een neutrale kleur en kleedt de rest van de kamer aan met spullen die wél van kleur zijn.

4. Creëer hoeken waar je van alles mee kan

Probeer in de kamer hoekjes te maken die je op allerlei andere manieren kunt gebruiken. Zo dient een bankje in de hoek eerst als plek voor jou om te zitten en later voor de kindjes zelf om te spelen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo richt je de babykamer efficiënt in zodat deze ook nog mee kan in de peuter- en kleuterfase
Sluiten