Renée
Renée Kids 16 mrt 2018

6 dingen waar je op moet letten als je de perfecte babynaam kiest

Dé babynaam kiezen is misschien wel één van de leukste dingen aan een zwangerschap. Niet alleen heb je het vooruitzicht dat een jongen of meisje je leven gaat verrijken, je mag het ook een mooie naam geven. Hoewel dat nog een pittige opgave is, hebben wij nog wel een paar tips om rekening mee te houden.

Babynaam kiezen

Een babynaam kiezen is een serieuze taak en er gaan ongetwijfeld veel namen door je hoofd. Maar welke naam is nu de beste voor jouw kleine spruit? Of misschien heb je al een naam gekozen. In dat geval is het helemaal aan te raden om de volgende zes tips te lezen.

1. Waar rijmt het op?

Het is altijd handig om even na te gaan waar de naam op rijmt. Zo rijm Daan bijvoorbeeld op koran, zwaan en kraan.

2. Heb je een hekel aan iemand met deze naam?

Dit is eigenlijk vanzelfsprekend, maar toch. Ken je iemand die Roxanne heet en kun je haar niet uitstaan? Dan is het logisch dat je je kind niet die naam geeft.

3. Kun je het makkelijk uitspreken?

Misschien vind je een babynaam kiezen helemaal niet moeilijk en weet je precies hoe jouw kind gaat heten. Maar heb je er al over nagedacht of het makkelijk is om uit te spreken? Eintemaxemilium is misschien tóch iets te lastig.

4. Combineert het goed met de achternaam?

Het laatste wat je wilt is dat de naam van je kind als schaamnaam wordt genoemd in de Coen en Sander Show op de radio. Denk daarom na of de voor- en achternaam bij elkaar matchen. Cor Netto of Fokje Modder zijn heel grappig, maar waarschijnlijk kun je er niet om lachen als het om jouw kind gaat.

5. Is het een typische huisdieren naam?

Je kunt nog zo verliefd zijn op namen als Max of Diesel. Stiekem zijn het toch namen die veel voorkomen onder viervoeters. Misschien handig om even twee keer na te denken over de naam voordat je de knoop definitief doorhakt.

6. Komt de naam in je naaste omgeving voor?

Als je keuze op Olivia is gevallen terwijl je beste vriendin onlangs is bevallen en haar dochter zo noemt, is het niet per se heel handig om jouw dochter ook deze naam te geven. Dat verklaart meteen waarom veel mensen de naam van hun ongeboren kind nog niet weg willen geven.

Meer hulp nodig? Dit stappenplan helpt je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 dingen waar je op moet letten als je de perfecte babynaam kiest
Sluiten