Redactie
Redactie Beauty 4 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Babyparfum is populairder dan je denkt!

Is het gevaarlijk? Alleen voor meisjes? En kun je ermee aankomen op kraamvisite? Dit zijn vragen die ons te binnen schieten zodra het woord babyparfum valt.

Het aanbod is in ieder geval groot, meerdere merken lanceren een parfum speciaal voor de allerkleinsten.

Why?

Willen moeders de geur van poepluiers verdoezelen? Dat lijkt ons niet, want deze verschoon je zodra het kan. Waarom is er dan toch een markt voor babyparfums? De geur van baby’s is verrukkelijk, dit kunnen fabrikanten toch nooit overtreffen? Toch is dit al aan de hand, denk aan Zwitsal, ook een gecreëerde geur die onlosmakelijk met baby’s verbonden is. Er zijn zelfs mensen die Zwitsal (riekt heerlijk!) alleen maar voor de geur gebruiken.

Is het slecht?

In de mooiste verpakkingen zijn babygeuren op waterbasis te koop. Door de speciale non-alcoholische formule zou de parfum niet schadelijk zijn voor het tere babyhuidje. Maar niet iedere baby reageert hetzelfde op verzorgingsproducten, en een teveel aan verzorgingsproducten is gewoon niet nodig. Al twijfelen wij er niet aan dat de fabrikanten de parfums heus wel door de test mallemolen hebben gehaald. Anders mag het product niet eens op de markt verschijnen. Daarbij hebben de meeste baby verzorgingsproducten een kunstmatige geur.

Wat is er zoal te koop?

Petit Ange, €36 Nicolai
Babyparfum Suavinex, €14,95 via Kleine wolk
Petit Guerlain, €49 via Guerlain

Laat ons weten hoe jij erover denkt!

Hoe zit het met jouw persoonlijke verzorging sinds je kinderen hebt? Lees dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Babyparfum is populairder dan je denkt!
Sluiten