Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 9 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

5 Spelletjes voor een originele babyshower

Als je zus of beste vriendin zwanger is ontkom je er tegenwoordig bijna niet meer aan: een babyshower organiseren. Maar what to do op zo’n middag? Deze zes spelletjes zijn makkelijk uit te voeren, duren niet te lang en het wordt geen enorme kliederboel (denk rompertjes versieren). Zo blijft er genoeg tijd over om bij te kletsen, mierzoete cupcakes te eten en de mommy to be te overladen met cadeau’s.

1. Raad de baby

Ooit een foto van je beste vriendin gezien toen ze nog in de luiers zat? Waarschijnlijk niet, en het is maar de vraag of je haar nog herkent… Zet in de uitnodiging dat alle gasten een babyfoto van zichzelf mee moeten nemen. Leg de foto’s op de dag zelf naast elkaar, en laat iedereen raden wie wie is. Hilariteit gegarandeerd, want veel vriendinnen zul je waarschijnlijk in de verste verte niet meer herkennen. Diegene die de meeste foto’s aan de goede persoon weet te koppelen wint.

2. Verboden ‘baby’ te zeggen

Het meest gehoorde woord op een babyshower is waarschijnlijk… baby. Een hele kunst dus om dit woord niet te laten vallen. Geef iedereen bij binnenkomst twee knijpers om op hun kleding te doen, met de mededeling dat het woord baby de komende uren verboden is. Hoor je iemand het toch zeggen? Dan mag je één van de knijpers afnemen. Diegene die aan het eind van de babyshower de meeste knijpers heeft weten te verzamelen is de winnaar.

3. Celebrity mama’s

Ben jij een beetje op de hoogte van het kroost van beroemdheden? Maak een lijst van celebrity’s met kinderen en laat iedereen zoveel mogelijk kindernamen opschrijven. Zo komt het volgen van al dat gossipnieuws toch nog een keertje van pas!

4. Raad de babyvoeding

Zet je smaakpapillen op scherp! Sla van te voren verschillende potjes babyvoeding in (een lekker fruithapje, maar natuurlijk ook een minder aantrekkelijke smaak zoals bruine bonen). Tijdens de babyshower krijgen de gasten één voor één een blinddoek om, en voeren maar! Diegene die de meeste smaken goed weet te raden is de winnaar.

5. Baby songs

Een beetje lastig in combinatie met het eerste spel, maar niet minder leuk. Zet een timer en laat iedereen zoveel mogelijk songteksten opschrijven waarin het woord ‘baby’ voorkomt. ‘Baby boy‘ van Beyonce, ‘Baby‘ van Justin Bieber, of ‘Baby get higher‘ van Van Velzen, genoeg keus!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme