Redactie
Redactie Kids 21 jan 2015

Baby shower: ‘Iemand een cupcake? Nee, liever een inenting tegen polio’

Baby shower: een vanuit Amerika (gokje) overgewaaid concept dat ook onder Nederlandse moeders-to-be steeds populairder wordt. Sleutelwoorden: tegen het einde van de zwangerschap, roze en/of blauwe cupcakes, thee, een nipje prosecco, niet teveel heisa en vooral veel praktische cadeaus. Denk speelgoed, kleertjes, hydrofiele doeken en luiers. Weet je zelf het beste wat je nog nodig hebt, dan stel je gewoon een wishlist bij de babywinkel op. Mag best.

Dat deed zangeres Shakira ook. In verwachting van haar tweede zoon – samen met FC Barcelona voetballer Gerard Pique – stelde ze een speciale wishlist op voor haar baby shower. Maar dan eentje waarbij niet haar zoontje de cadeaus krijgt, maar duizenden arme moeders en kinderen over de hele wereld. Mede mogelijk gemaakt door kinderrechtenorganisatie Unicef.

Mazelen en water

Een fantastisch initiatief, zo’n World Baby Shower. ‘This is more than a shower, it’s a global movement to save lives,’ schrijven Shakira en Gerard op de speciale website www.worldbabyshower.org. Overigens is dit niet de eerste keer dat het stel het zo aanpakt; ze lanceerden het project twee jaar geleden rondom de geboorte van hun eerste zoon Milan. Via social media verspreidde Shakira en Pique destijds hun oproep om hun babyshower ‘bij te wonen’. Met groot succes: met de opbrengst kon Unicef destijds zo’n 80.000 kinderen wereldwijd inenten tegen polio.
Op de wishlist van de familie Pique staan onder andere inentingen tegen mazelen (€15,70 per kind) en watervoorziening voor een heel gezin (€237,50). Maar ook dekens en EHBO-dozen zijn op de verlanglijst terug te vinden.

Goed voorbeeld

Wil jij de baby shower voor je vriendin, zus of nichtje ook zo aanpakken? Dat kan! Via de site kun je zelf je Unicef Baby Shower hosten. Wat ons betreft een prachtig initiatief. Goed voorbeeld doet goed volgen?

Ps. Blake Lively maakte er wel een over the top baby shower feestje van, prachtig maar iets minder altruïstisch…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Baby shower: ‘Iemand een cupcake? Nee, liever een inenting tegen polio’
Sluiten