10 x briljante back to school hacks waarmee ook jij helemaal klaar bent voor de eerste schooldag

Maandag gaan de allerlaatste scholen in Nederland weer van start. En omdat dit automatisch ook drukke ochtend- en avondroutines met zich meebrengt, wil je dat het allemaal zo makkelijk mogelijk gaat. Met deze hacks was #backtoschool nog nooit zo makkelijk.

1. Oefen de ochtendroutine

In de zomervakantie ben je misschien wat laks geweest met de normaal zo strikte bedtijden, dus is het logisch dat je kind weer aan een strak regime moet wennen. Het beste is om daar niet pas op de bewuste maandag mee te beginnen, maar het liefst een dag of twee eerder. Op die manier verloopt die haastige maandagochtend een stuk gesmeerder.

2. Leg de lunches klaar

Heb je meerdere kinderen, dan is het handig om de tussendoortjes en/of lunchboxjes de avond van tevoren klaar te leggen. Organiseer ze in ziplocker zakjes of handige bakjes, waardoor het niet door je hele ijskast verspreid ligt en je er zeker van bent dat je niks vergeet mee te geven.

3. Zorg dat de knoopjes op kleding blijft zitten

Komen je kinderen meer dan eens met kleding terug waar de knoopjes vanaf zijn gegaan? Dit is verleden tijd als je bij het aanschaffen van een nieuw overhemdje de bovenkant van de knopen insmeert met een druppeltje blanke nagellak. Niet alleen effectief op kinderkleding, trouwens.

4. Vries de lunch in

Om jezelf tijd te besparen kun je ervoor kiezen om ontbijt en/of lunch in één keer te maken voor de hele week en vervolgens in de vriezer te bewaren. Het enige wat je hoeft te doen is het er de avond van tevoren uit te halen.

5. Maak een weekplanner

Vooral als je meerdere kinderen hebt, is een overzichtelijke weekplanner ideaal. Koop er eentje waar je veel schrijfruimte hebt en zorg dat elk kind een andere kleur krijgt, zodat je in een oogopslag ziet wie er wat op de planning heeft staan.

LEES OOK: Een brief aan mijn zoon van bijna vier

6. Leg drinkpakjes in de vriezer

Net als brood, kun je ook de drinkpakjes makkelijk in de vriezer leggen. Haal ze er de ochtend dat je kind naar school gaat uit, zodat hun drankje nog een beetje koud is als ze ‘m op school opdrinken.

7. Zorg dat appels niet bruin worden

Geef je je kind een appel gesneden in stukjes mee naar school? Zorg dan dat je er een elastiekje omheen bindt als je het stuk fruit gesneden hebt. Op die manier wordt de appel niet bruin.

8. Maak kleding weer als nieuw

Nieuw schooljaar betekent vaak ook nieuwe, frisse kleding in de kast. Die sweater van vorig jaar kan nog prima, als je er even een scheermesje overheen haalt om de pluisjes eraf te halen.

9. Sorteer de haarspullen van je dochter

Leuk, al die speldjes, elastiekjes en haarbandjes voor in het haar van je dochter, maar het zorgt al snel voor troep in de lades. Houd de boel bij elkaar door alles in een sorteerdoos te stoppen. Dan vind je alles in één oogopslag terug en kun je alles ook nog eens lekker op kleur sorteren (voor de mensen met lichtelijke OCD onder ons).

10. Bedenk een handig systeem voor belangrijke papieren

Uitnodigingen, nieuwsbrieven, cijferlijsten en andere belangrijke paperassen verdwijnen negen van de tien keer in ‘die ene la’, waardoor je er halverwege het schooljaar achterkomt dat je een ouderavond gemist hebt, evenals die keer dat je kind eigenlijk hun huisdier mee naar school mochten nemen. Maak bijvoorbeeld tussenpapieren met een letter erop, of schrijf er een categorie op om de papieren makkelijk terug te vinden.

De eerste schooldag: 12 x grappige fails van kinderen in foto’s

22 words

Reageer op artikel:
10 x briljante back to school hacks waarmee ook jij helemaal klaar bent voor de eerste schooldag
Sluiten