Deze items die je als ouders elke dag gebruikt bevatten de meeste bacteriën
Be prepared. Onderzoeken hebben ontdekt wat de meest besmette plekken zijn in een huis waar een gezin woont. En dat is misschien niet wat je zou denken.
De onderzoekers onderzochten tien gemeenschappelijke items in familiehuizen waar kinderen leefden, variërend van pasgeborenen tot vier jaar oude kinderen.
Vol met bacteriën
Als je denkt dat de afstandsbediening van de televisie vol zit met ziektekiemen, is het tijd om te beseffen dat dat niets is vergeleken met de pop van je kleine, zo blijkt. Heb je gehoord dat mobiele telefoons vol bacteriën zitten? Dat kan zeker, maar het is niets in vergelijking met de uitgebreide knuffel-collectie van je peuter. Ben je klaar om te horen welke items de meeste bacteriën bevatten? Here you go:
1. Kinderwagens
Deze staat bovenaan het lijstje. Wanneer heb je de jouwe voor het laatst schoongemaakt?
2. Spenen en drinkbekers
Helemaal wanneer je een vieze speen of tuit van de beker in je mond doet om hem schoon te maken. Jouw mond zit vol bacteriën – veel meer dan dat er op de grond liggen – waar je kleine juist ziek van kan worden.
3. Zacht speelgoed
Heb je weleens aan de lievelingsknuffel van je kleine geroken? Dan weet je genoeg.
Opgelet! In badeendjes en ander speelgoed zitten meer bacteriën dan je denkt
De eerste keer dat je baby in bad gaat, meestal al twee of drie dagen na de geboorte, is meteen al een eerste mijlpaal. En de fun gaat er nooit vanaf: elke keer dat je je baby ziet spetteren in een teiltje (of, later, in een echt bad) is weer even smeltwaardig.
4. Plastic speelgoed
Speelgoed kan een bron van bacteriën zijn. Het is belangrijk om ook het plastic speelgoed goed schoon te maken. Groot plastic speelgoed kun je met de hand schoonmaken en klein speelgoed kun je in een kussensloop doen (wel goed dichtknopen) en in de wasmachine doen op 30 graden en niet centrifugeren.
5. Voelboeken
Vieze vingertjes die de dingen in het boek aanraken en de pagina’s omdraaien: je snapt het, het zit vol met bacteriën.
Ach, we zijn onze kinderen hun immuunsysteem aan het opbouwen, toch ;-)?