Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Zo zorg je ervoor dat je kleine in bad wilt

Ouders met peuters zullen weten wat we bedoelen: peuters iets laten doen wat ze niet willen doen is alsof je probeert te kanoën. In een rivier. Zonder een peddel.

Met andere woorden: het is vrijwel onmogelijk en best frustrerend. Hoewel wij volwassen een bad nemen zien als een ultiem relaxmoment, delen peuters niet dezelfde gevoelens. Hier zijn enkele ideeën die je kunnen helpen om je peuter over te halen in bad te gaan:

1. Maak er een kleurrijk bad van

Probeer de volgende keer als je kleine een in-bad-gaan-protest doet een paar spuitjes kleurstof aan het bad te voegen. Een bruisbal is ook een leuke manier om het water te kleuren! De kleuren laten de huid niet kleuren, maar veranderen het badwater in gewoon water naar een bad vol kleur en plezier.

2. Maak er een artistiek avontuur van

Over een kleurrijk bad gesproken, heb je weleens gehoord van badkrijtjes? Het zijn wasbare krijtjes die door kids kunnen worden gebruikt om de binnenkant van de badkuip te versieren. Geen paniek, als je kleine klaar is met zijn creatie, kun je de tekeningen er meteen weer af wassen.

3. Maak een bucket-bad

Wie zegt dat baden alleen kunnen plaatsvinden in een badkuip? Je kunt ook een ander soort bak met water vullen. Flexibele bakken, bijvoorbeeld een hoge wasmand of grote emmer, vormen een goed alternatief voor het traditionele badtafereel.

4. Maak er een familieding van

Als bovengenoemde punten allemaal niet lukken en je peuter nog steeds niet in bad wil, kun je ook proberen om er met hem in te gaan. Misschien is net dat beetje extra aandacht wel wat je kleine nodig heeft om het badderen een aangename ervaring te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat je kleine in bad wilt
Sluiten