Renée
Renée Opvoeden 16 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Bang kind? Dit is het geheim om je kind minder angstig op te voeden

Als moeder leef je ontzettend met je kind mee en voel je zijn of haar emoties. Heb je te maken met een bang kind? Dan voel je dat ontzettend. Maar maak je geen zorgen, er is een manier om je kind minder angstig op te voeden.

Moedig een bang kind aan om grenzen te verleggen

Volgens onderzoek van het Australische Macquarie University ligt het bij de ouders. De wetenschappers hebben het bewijs in handen: ouders die hun kinderen aanmoedigen om hun grenzen te verleggen beschermen hun kinderen tegen het ontwikkelen van angststoornissen tijdens de kindertijd.

Deel laten nemen in een ruw spel, je kind een spel laten verliezen en met zelfvertrouwen in een onbekende situatie stappen helpt onder andere om de grens te verleggen.

LEES OOK: Moeder schrijft brief: mijn dochter was bang voor haar ‘dikke’ juf

Nederlandse ouders doen het goed

Grote kans dat jij als moeder hier misschien helemaal niet veel moeite mee hebt. In de onderzoeksresultaten komt namelijk naar voren dat Nederlandse ouders hier heel goed in zijn. Sterker nog, hoe meer je pusht, hoe minder bang je kind is. Dit zorgt er mede voor dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen op aarde horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MQPure Wow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bang kind? Dit is het geheim om je kind minder angstig op te voeden
Sluiten