Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 9 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Barbie is vandaag jarig en viert dat met de lancering van een boek!

Barbie is vandaag 60 jaar, al sinds 1959 probeert Barbie meisjes (en vrouwen) over de hele wereld te inspireren om hun dromen en ambities na te jagen. Dit jubileum vieren ze dan ook door een boek te lanceren om anderen te inspireren: 60 Super Stories.

Een boek geschreven door 60 Nederlandse (bekende en minder bekende) rolmodellen voor de rolmodellen van de toekomst. Deze vrouwen zijn het levende bewijs dat je alles kunt bereiken, worden en doen. Go Barbie!

Barbie als rolmodel

Al vanaf 1959 is Barbie een rolmodel, ze heeft meer dan 200 verschillende beroepen gehad. Door verschillende barbiepoppen laat Barbie zien dat je kunt worden wie je wil zijn – elk beroep, elke stijl en elke type vrouw. Bijbehorend bij het boek is speciaal voor dit jubileumjaar een collectie ontwikkeld met 6 carrière poppen, een voetballer, nieuwslezer, brandweervrouw, astronaut, politica en piloot. Deze collectie is verkrijgbaar bij alle speelgoed (online) retailers.

LEES OOK: Volgens Barbie moeten wij vrouwen zo snel mogelijk stoppen met sorry zeggen

You can be anything

Barbie haar zestigste verjaardag staat in het teken van You can be anything met in de hoofdrol 60 vrouwelijke rolmodellen: inspirerende vrouwen die zijn blijven leven naar hun dromen. Het merk benadrukt tijdens het feestjaar het belang van voorbeelden en geeft daarom 60 Nederlandse rolmodellen een podium om anderen te inspireren.

60 Super Stories

In het boek zijn 60 verhalen gebundeld van Nederlandse vrouwelijke rolmodellen. De vrouwen hun verhaal en geven ze meisjes en vrouwen tips. Het boek is nog niet in de verkoop, maar je vindt hem al wel bij de 27 bibliotheken in Amsterdam!

LEES OOK: Eindelijk! Barbie komt met nieuwe poppen die in een rolstoel zitten en een prothese hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme